Motivul real pentru care femeile se epilează inghinal

Atât femeile, cât şi bărbaţii se epilează inghinal. Dar de ce o fac? Iată o serie de motive desoperite în urma unei cercetări.
Motivul real pentru care femeile se epilează inghinal
FOTO: 123rf.com / Motivul real pentru care femeile se epilează inghinal

Doamnelor, vă mai amintiţi prima experienţă cu epilarea zonei inghinale? Când nu ştiai exact ce trebuie să faci şi-ţi puneai milioane de întrebări: oare să folosesc lama, o cremă depilatoare sau pur şi simplu să fac o programare la salon? Oare mă voi irita, voi simţi durere? În orice caz, preferinţele de ”stilizare” a zonei intime diferă de la o persoană la alta. Există femei care aleg diferite forme, altele care preferă stilul brazilian sau pur şi simplu preferă varianta naturală, fără prea mari bătăi de cap.

Numeroase motive stau în spatele deciziei de a scăpa de părul pubian, fie pentru că preferi ca pielea să fie extrem de catifelată, fie pentru că în timpul sexului te simţi mult mai sigură şi încrezătoare sau, de ce nu, poate că preferi acea senzaţie super fresh pe care o obţii în urma epilării. Cercetători ai Universităţii din Belgia au decis să ”exploreze” tendinţele în ceea ce priveşte părul pubian, dar şi motivele din spatele lor.

Aceştia au analizat datele obţinute în urma unui chestionar la care au participat peste 4000 de bărbaţi şi femei din Belgia, cu vârste trecute de 15 ani. Participanţii au primit întrebări legate de preferinţele lor atunci când vorbim de zona intimă, de ce au făcut această alegere, dar şi dacă sunt într-o relaţie sau dacă au o viaţă sexuală activă. Iată ce descoperiri au făcut: 80% dintre femei au mărturisit că s-au epilat recent, înainte de a luat parte la cercetare. Suprinzător, în cazul bărbaţilor, doar 39% dintre aceştia au acţionat la fel. Doar 3% dintre femei au spus că nu s-au epilat niciodată în zona intimă. Nici măcar o dată. Dar în cazul bărbaţilor care au mărturisit că nu s-au epilat niciodată, procentul este destul de mare, acesta ajungând la 21%.

De asemenea, potrivit studiului, femeile tind să fie mai preocupate de aspectul zonei intime încă de la o vârstă fragedă. Aproximativ 88% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani au spus că pun accentul pe îngrijirea zonei intime, în timp ce doar 28% dintre bărbaţii din aceeaşi grupă de vârstă au oferit acelaşi răspuns. Perioada de vârstă în care se ţine cont de îngrijirea zonei pubiene, în cazul femeilor, este de 15-20 de ani. Atunci femeile sunt mult mai preocupate de părul pubian şi aspectul estetic al zonei intime, în timp ce în cazul bărbaţilor acelaşi lucru se aplică în perioada de vârstă 40-50 de ani.

De altfel, lesbienele, spre deosebire de femeile bisexuale sau heterosexuale sunt mult mai atente la aspectul zonei inghinale, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul bărbaţilor bisexuali.

Bărbaţii căsătoriţi sunt mult mai preocupaţi de aspectul zonei intime, în timp ce femeile sunt mai predispuse să facă asta în cazul în care au un partener cu care nu locuiesc.

Cercetătorii au vrut să afle şi motivul pentru care participanţii decid să se epileze. Confortul din timpul sexului oral s-a aflat în topul listei, 73% dintre femei şi 39% dintre bărbaţi menţionând acest motiv. Aproximativ 67% dintre femei au mărturisit că se simt mai feminine atunci când se epilează, 63% dintre femei au spus că pielea lor este mai catifelată şi 62% dintre femei au spus că fac asta pentru că partenerilor lor le place. În schimb, femeile care au spus că nu se epilează sau că nu s-au epilat vreodată au făcut această alegere din cauza reacţiilor care pot apărea după: mâncărimi, erupţii sau pur şi simplu pentru că partenerilor nu le place.

În cazul bărbaţilor, pe locul doi se clasează prospeţimea, 39% dintre bărbaţi susţinând că ”este mult mai igienic să te epilezi”. Aproximativ 37% dintre bărbaţi au menţionat şi aspectul catifelat pe care îl are pielea în urma epilării, iar 36% dintre bărbaţi au menţionat că reprezintă o dorinţă a partenerelor.