De ce trimit bărbaţii fotografii cu organele genitale…fără să le cerem

Un studiu arată că bărbaţii care recurg la acest gest sunt narcistişti.
  • Publicat:
De ce trimit bărbaţii fotografii cu organele genitale...fără să le cerem
FOTO: 123rf.com / De ce trimit bărbaţii fotografii cu organele genitale...fără să le cerem

Se pare că cercetătorii au alte preocupări în ultima perioadă, iar ultima lor descoperire are legătură cu un aspect pe care femeile deja îl cunosc: bărbaţii care trimit poze ”nesolicitate” cu penisul lor sunt nişte narcisişti.

Un nou studiu publicat în Jurnalul de Cercetare a Sexului, acest subiect a fost abordat dintr-o perspectivă ştiinţifică. Autorii studiului la care au luat parte peste 1000 de bărbaţi au comparat personalităţile tipilor care au recunoscut că trimit fotografii cu organul genital fără ca femeile să fi cerut acest lucru, cu cei care nu au făcut niciodată asta. Concluzia? Bărbaţii care trimit fotografii cu penisul lor sunt narcisişti şi sexişti.

Pentru a înţelege ce fel de persoane trimit astfel de poze, autorii studiului i-au întrebat pe bărbaţii care au trimis fotografii cu organul genital de ce au făcut acest lucru. Majoritatea au răspuns că acesta era modul lor de a trimite fotografii explicite în schimbul celor primite, în timp ce alţii au recurs la acest gest pentru a-şi satisface plăcerile sexuale sau nevoile personale.

Acestea sunt caracteristici ale narcisiştilor care, în esenţă, sunt oameni obsedaţi de propria persoană şi aleg să se exprime într-o manieră extremă. Totodată, acestea sunt persoane cu o stimă crescută de sine şi încrezătoare, dar într-o manieră nesănătoasă prin care distorsionează adevărata realitate lumii din jurul lor. De asemenea, aceste caracteristici pot duce şi la un comportament manipulativ şi exploatativ, pentru că vor prioritiza nevoile personale.

Pe moment ne amuzăm de persoanele care trimit astfel de poze sau pur şi simplu ignorăm fotografiile pe care nici măcar nu le-am cerut. Dar există câteva aspecte îngrijorătoare. Peste 14% dintre bărbaţii care au trimis de-a lungul anilor fotografii cu organele genitale sperau că pot provoca un seniment de teamă, 10% dintre bărbaţi acţionau astfel pentru că voiau ca destinatarul să fie dezgustat, 8% dintre bărbaţi trimiteau fotografii cu penisul lor în momentele de furie şi alţi 8% dintre bărbaţi sperau să provoace jenă.

Majoritatea bărbaţilor, atunci când trimit astfel de fotografii, speră să producă excitare destinatarilor, deşi rezultatul este de fapt unul negativ. În general, bărbaţii care acţionează astfel sunt narcisişti, arată autorii studiului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”