Mirosul neplăcut din timpul actului sexual şi prezervativ rupt

De ceva vreme ne deranjează un miros neplăcut în timpul actului sexual.
19.03.2012
Mirosul neplăcut din timpul actului sexual şi prezervativ rupt

Cititorii noştri se confruntă cu două probleme de natură sexuală: mirosul neplăcut din timpul actului sexual şi pericolul unei sarcini nedorite. Oana le răspunde.

Miros neplăcut în timpul actului sexual

„De ceva vreme ne deranjează un miros neplăcut în timpul actului sexual. Am făcut acum vreo 4 luni un control şi un test Papanicolau la care mi-a ieşit o infecţie uşoară, pentru care am luat ovule şi antibiotic. Vă rog să îmi spuneţi ce aş putea să iau şi dacă trebuie să ia şi soţul? Doctorul nu i-a dat nimic, a zis că nu e necesar.”

Mă mir că nu i-a recomandat şi partenerului dvs. această terapie, întrucât există riscul de a vă reinfecta în continuu dacă soţul nu urmează aceeaşi terapie. Mergeţi şi la alt medic şi repetaţi cultura de secreţie vaginală. Nu amânaţi!
 

Contracepţie

„Mă numesc Paul, am 17 ani şi am făcut dragoste de mai multe ori cu o fată de 15 ani. În data de 29.01.2012 s-a spart prezervativul. A doua zi, la ora 8 dimineaţa şi-a cumpărat Postinor 2 şi a luat o pastilă, iar după 8 ore a luat-o şi pe cealaltă. Vă rog frumos să mă ajutaţi cu un sfat, deoarece amândoi suntem minori. Nu ştiu ce să fac.

Părerea mea este să o încurajezi pe prietena ta să meargă la un medic ginecolog pentru un consult şi o abordare cât mai medicală. Chiar dacă este minoră, medicul va înţelege să fie discret şi îi va da cele mai bune şi sănătoase sfaturi, altfel riscă să îşi pună sănătatea în pericol. Pilula de a doua zi poate fi o soluţie de moment, care însă zdruncină hormonal organismul aşa că pe viitor îi va recomanda o formulă anticoncepţională mai sigură şi mai puţin periculoasă.  

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
De-a v-aţi ascunselea cu orgasmul
De-a v-aţi ascunselea cu orgasmul
Recomandare video
Dr. Mihaela Posea: alimente permise în diabet