Infecții urinare: poți face sex dacă suferi de această afecțiune?

Femeile sunt predispuse la infecții urinare, iar asta pentru că uretra este expusă în fața bacteriilor. Dar poți face sex în timpul acestei afecțiuni?
  • Publicat:
Infecții urinare: poți face sex dacă suferi de această afecțiune?
Foto: shutterstock

Infecțiile tractului urinar sunt o neplăcere și parcă o dată ce te confrunți cu un episod, totul se transformă într-un serial și nici nu știi când apare. Arsurile, durerile și disconfortul din timpul urinării fac ca zona să fie destul de sensibilă, dar ce faci când tu și partenerul simțiți nevoia de intimitate? Poți face sex atunci când te confrunții cu infecții urinare?

Infecțiile urinare, un capitol dureros

Înainte de toate trebuie să înțelegem că infecțiile urinare sunt produse de bacterii, de cele mai multe ori E.coli sau alte tulpini, care infectează tractul urinar- uretra, vezica și chiar rinichi. Multe dintre infecțiile urinare sunt cauzate de activitatea sexuală, iar asta pentru că uretra este în proximitatea anusului, care la rândul lui este colonizat de bacterii. În timpul actului sexual, aceste bacterii pot contamina și infecta vezica.

Vestea bună este că dacă te confrunți cu infecții urinare, antibioticele te pot ajuta să scapi de ele. În plus, măsurile de prevenție precum urinarea înainte și după sex, consumul de lichide și chiar activitatea fizică te pot ține la distanță de un astfel de episod.

Poți face sex când ai infecții urinare?

Răspunsul este simplu: da, poți, dar nu va fi tocmai plăcut. Cel mai probabil îți vei dori să amâni partida de sex cu partenerul până când infecția este complet tratată, iar disconfortul dispare. Deși nu există vreun risc și nici partenerul tău nu este expus unuia, din păcate nu vei simți plăcere, ci mai degrabă durere. O astfel de afecțiune poate fi dureroasă, iar simptomele se pot înrăutăți, deoarece uretra și vezica sunt inflamate și sensibile, iar acțiunea de frecare din timpul actului sexual poate agrava simptomele. Vei simți astfel presiune, sensibilitate și nevoia urgentă de a urina.

Să mai menționăm și de faptul că ți se poate schimba total dispoziția? Dacă vrei ca simptomele să dispară cât mai repede, nu ezita să faci o vizită la cabinetul medicului pentru a-ți prescrie un tratament potrivit. Multe dintre paciente se simt mai bine chiar din primele 24-48 de ore. Pe tot parcursul tratamentului (și nu numai) trebuie să consumi multe fluide pentru a îndepărta bacteriile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: