Fa-ti timp pentru sex!

Cu toate obligatiile aduse de o viata moderna, multe cupluri se afla in dificultate atunci cand trebuie sa lase loc si pentru viata lor sexuala. Dupa o zi plina la locul de munca si treburile cotidiene, cei doi parteneri cad de acord asupra unui singur lu
  • Publicat:
Fa-ti timp pentru sex!
Fa-ti timp pentru sex!

Sexul de la inceput
Cand intalnesti o persoana de care te indragostesti, intreaga ta viata se invarte in jurul acelei persoane si a dorintei de a o cunoaste mai bine, in special din punct de vedere intim. Dar dupa o anumita perioada va dati seama ca aveti facturi de platit si reveniti cu picioarele pe pamant, la o viata “normala”. Aceasta este in general etapa in care sexul se transforma doar in ceva ce faceti noaptea in pat, inainte de a adormi. Nimic special. Dar cateodata, dupa o zi grea, este dificil sa mai gasiti energia necesara pentru asta.

Calitate, nu cantitate
In acest stadiu, calitatea devine mai importanta decat cantitatea. In perioada cand aveati destul de timp pentru a face sex cand va doreati, calitatea era mai degraba pe locul doi. Dar cand va faceti timp o data la o saptamana pentru dragoste, trebuie sa va concentrati mai mult sa iasa cat mai bine. Asta nu inseamna ca trebuie sa ai asteptari nerealiste.

Sexul si spontaneitatea
Este un mit faptul ca partidele de sex spontane sunt mai bune decat cele planificate. Vacanta aceea pe care ati asteptat-o de atatea luni ar fi fost mai interesanta daca nu ar fi fost nimic planificat? Nu neaparat. De fapt, din contra, ar fi putut fi un dezastru. Desi o partida de sex surpriza poate fi fantastica, planificarea are ca urmare anticiparea. Iar anticiparea stimuleaza dorinta. Daca aveti copii sau va petreceti mult timp la locul de munca, probabil ca trebuie sa va “programati” partidele de sex. Asta poate insemna ca vei sti cand sa te pregatesti pentru a fi mai sexy, cu ce sa te imbraci sau sa faci o baie relaxanta. De asemenea, puteti sa va petreceti timpul de dinaintea “marelui eveniment” tachinandu-va unul pe celalalt referitoar la ceea ce va urma. In acest fel apetitul sexual va fi stimulat.

Pe rand
Un alt mit este acela ca ar trebui intotdeauna sa faceti sex numai atunci cand amandoi aveti chef. Aparent, ar trebui ca amandoi sa va bucurati de mangaierile celuilalt simultan, intr-o sincronizare perfecta. Seamana putin cu jocul prin care trebuie sa iti atingi crestetul capului si sa te freci pe burta simultan… Da, este posibil, dar inseamna ca nu poti acorda atentie totala nici uneia dintre activitati. Cum te poti concentra asupra senzatiilor pe care le ai cand esti atins si in acelasi timp sa oferi placere? Nu prea este posibil. Trebuie sa le faci pe rand.

Prin urmare, trebuie sa va bucurati de placere pe rand. Unul va oferi mangaieri pentru un anumit timp in celalalt va primi. Apoi rolurile se schimba. Cel care a oferit placerea se relaxeaza pentru a primi ceea ce a oferit mai devreme.

Comunicati!
Unii oameni considera ca sexul de calitate este instinctiv. Daca iti iubesti cu adevarat partenerul si esti cu adevarat pe aceeasi lungime de unda cu acesta, vei sti exact cum ii place sa fie atins. Fals! Din anumite motive, sexul este o parte a vietii noastre intime in care ne asteptam ca partenerul sa ne citeasca gandurile. In loc sa spunem pur si simplu un cuvant, asteptam ca acesta sa ghiceasca exact ce ne dorim. Sansele ca asta chiar sa se intample sunt extrem de mici. De aici si pana la o insatisfactie permanenta nu mai este mult. In loc sa faci pariuri cu propria ta satisfactie sexuala, mai bine incepi sa vobesti. Vei descoperi ca este mult mai interesant sa claditi sexualitatea pe discutii intime decat sa ramaneti intr-o liniste romantica nesatisfacatoare. Cand va programati o anumita data pentru a face dragoste, discutati si despre ceea ce veti face fiecare.

Motive pentru a-ti face timp pentru sex
Studiile au aratat ca daca faci sex regulat vei fi si te vei simti mai sanatoasa. Cand faci dragoste, in creier sunt secretate substante care reduc stresul si anxietatea. Sunt secretate de asemenea si substante care ajuta la imbunatatirea afectiunii dintre parteneri.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cauzele libidoului scazut
Cauzele libidoului scazut
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: