Exercițiile kegel pentru bărbați vindecă ejacularea precoce. Cum să reziști în pat mai mult cu 2 minute!

1 din 3 bărbați suferă de ejaculare precoce, dar venim cu o veste bună pentru domni! Exercițiile kegel pot trata sau ameliora această problemă.
  • Publicat:
Exercițiile kegel pentru bărbați vindecă ejacularea precoce. Cum să reziști în pat mai mult cu 2 minute!
Foto: envato

1 din 3 bărbați suferă de ejaculare precoce, dar venim cu o veste bună pentru domni! Exercițiile kegel pot trata sau ameliora această problemă. Tensionarea și relaxarea mușchilor pelvisului, exact ce fac exercițiile kegel, ajută bărbații să reziste în pat cu două minute mai mult în timpul actului sexual.

Pentru femei, aceste exerciții nu sunt o noutate, iar cele care le-au încercat au putut observa că este redusă incontinența urinară, dar și întărirea mușchilor vaginali după o sarcină. Pentru bărbați, aceste exerciții ar putea combate ejacularea precoce în doar două săptămâni.

Cum se fac exercițiile kegel?

Exercițiile kegel se pot face într-o manieră discretă și nu necesită vreun echipament special sau vreun spațiu dedicat acestei practici.

Tehnica presupune încordarea mușchilor pelvisului și menținerea contracției pentru două-trei secunde. După, mușchiul se relaxează pentru trei secunde și se repetă exercițiul de câteva ori.

Un studiu publicat în 2014 a detaliat beneficiile exercițiilor kegel pentru bărbații care se confruntă cu ejacularea precoce, după ce au făcut aceste exerciții timp de o oră, de trei ori pe săptămână, pe o perioadă de 12 săptămâni pentru a observa îmbunătățiri.

Cum se fac exercițiile kegel
Foto: profimedia

În studiul publicat în jurnalul Therapeutic Advances in Urology, medicii italieni au urmărit 40 de bărbați care se confruntau cu ejaculare precoce. La sfârșitul studiului, 83% dintre pacienți (adică 33 din 40), au reușit să controleze reflexul de a ejacula și au reușit să reziste în pat cu două minute și 40 de secunde mai mult față de începutul studiului (39 de secunde).

Exercițiile kegel sunt un tratament eficient atât pentru ejacularea precoce, cât și pentru disfuncția erectilă. Atunci când lucrează mușchii din zona pelvisului, bărbații întăresc mușchii care sprijină erecția și îmbunătățesc circulația sangvină către penis.

Ejacularea precoce, cunoscută și sub numele de ejaculare prematură, poate apărea din mai multe cauze, atât fizice, cât și psihice. În cazul acesta, stresul, anxietatea, depresia pot duce la o ejaculare mai rapidă, la fel și problemele de prostată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: