Dr. Oz: topul greşelilor sexuale

Într-una dintre emisiunile sale, Dr. Oz ne aminteşte de cele mai grave greşeli pe care noi, oamenii le facem în ceea ce priveşte propria viaţă sexuală.
Dr. Oz: topul greşelilor sexuale

Într-una dintre emisiunile sale, Dr. Oz ne aminteşte de cele mai grave greşeli pe care noi, oamenii le facem în ceea ce priveşte propria viaţă sexuală.

Mai mult de 50% dintre indivizi, indiferent de originea lor, comit în repetate rânduri păcate sexuale care îi privează de bucuria sexualităţii sănătoase, de acea fericire pe care numai intimitatea absolută ne-o poate oferi.

Practic, ne refuzăm o fericire gratuită doar pentru că nu avem curajul să fim liberi şi să acceptăm erotismul fără prejudecăţi şi fără fasoane.

Nu mergem la sexolog, nu vorbim despre viaţa noastră sexuală nici cu prietenii, nici nu membrii familiei. De fapt, nici nouă înşine nu ne recunoaştem multe dintre realităţile sexuale, dintre frici sau traume fizice.

În acest context, Dr. Oz ne clasifică cele mai grave obstacole pe care le punem în calea noastră spre o viaţă sexuală împlinită care să ne dea energie pentru toată ziua:

1. Percepţia distorsionată asupra propriului corp ne controlează activitatea sexuală

Când vine vorba despre felul cum arătăm, întotdeauna credem cu uşurinţă că nu suntem frumoase, sexy, atrăgătoare.

Este o problemă cu precădere a femeilor, iar în timpul actului sexual această percepţie poate transforma totul într-un dezastru.

Celulita de pe coapsa din dreapta, ridul de pe mâna stângă, toate aceste detalii ne pot copleşi şi ne pot face să fim absente şi nefericite.

Doar că, adevărul prin ochii bărbaţilor este în 99% dintre cazuri total diferit: dacă a existat atracţie de la început, atunci când te afli goală în faţa lui, nu poate fi decât o binecuvântare.

Spre deosebire de bărbaţi, femeile au nevoie de mult mai mult decât stimuli vizuali pentru a se simţi atrase şi excitate în mod real.

Când vine vorba de sex, ele au nevoie de siguranţă – trebuie să se simtă relaxate şi încrezătoare în ceea ce sunt. Numai aşa pot simţi dorinţa curată, nealterată de gânduri şi griji.

Concluzia este că trebuie să învăţăm să percepem ce e mai frumos la corpul nostru, dar şi la caracter şi la minte.

Pentru că, să nu uităm, interiorul oricărui om este la fel de important ca şi exteriorul lui.

2. Nu împărtăşim fantezii

A accepta fanteziile ca parte din viaţa noastră este doar un mod sănătos de a cunoaşte fiinţa sexuală din noi, fiinţa sexuală completă.

Iar ca fanteziile să fie cu adevărat utile, ele trebuie împărtăşite cu partenerul ca şi el să  înveţe să te cunoască.

Poate de multe ori nici nu pui în practică anumite fantezii, dar faptul că le-ai făcut cunoscute îţi va aduce un plus de bine în relaţia ta, dar şi în ceea ce te priveşte.

Ceea ce nu înseamnă că trebuie să faci din ele un scop – fanteziile trebuie să rămână fantezii în exterior, dar şi în creierul tău. Păstrează-le statutul de închipuiri sexuale.

3. Masturbarea – o ruşine

Dr. Oz enumeră printre greşeli şi cea mai comună controversă sexuală: masturbarea.

Aproape 70% dintre oameni se masturbează în secret faţă de partenerii lor, iar în cazul femeilor situaţia este mai gravă: ele au crescut cu prejudecata că femeile nu fac asta, ele nu se masturbează, aceasta fiind doar o îndeletnicire a bărbaţilor.

Paradoxal, femeia are nevoie de masturbare mai mult decât bărbatul pentru că simţindu-se bine cu ea însăşi, se poate relaxa şi în preajma altcuiva.

Practica sexuală necesită exerciţiu, obişnuinţă cu propriul corp înainte de a putea cere bărbaţilor acelaşi lucru. Prin urmare, masturbarea poate fi un exerciţiu benefic.

4. Nu ne cunoaştem zonele erogene

De cele mai multe ori, bărbaţii stimulează corpul partenerei la nivel superficial, iar în cazul lor preludiul se rezumă la stimularea penisului sau la aşteptare acestei stimulări.

Doar că explorarea întregului corp poate aduce spectacolul sexual în viaţa ta: fiecare zonă din corp te poate surprinde pozitiv.

Terminaţiile nervoase erogene au capacitatea de a elibera oxitocină, acelaşi hormon pe care creierul îl eliberează în timpul orgasmului. Bineînţeles, dacă sunt stimulate prin masaj.