Cum să faci sex după operația de cezariană. Simți plăcere, nu durere!

După o astfel de intervenție, tot ce contează este să-ți protejezi abdomenul. Iată ce poziții sexuale să adopți după operația de cezariană.
  • Publicat:
Cum să faci sex după operația de cezariană. Simți plăcere, nu durere!
Foto: shutterstock

Sexul după sarcină este ceva nou, în special când vine vorba de sex după operația de cezariană. După o astfel de intervenție, tot ce contează este să-ți protejezi abdomenul și, chiar dacă medicul îți dă undă verde la sex, tot ești mai sensibilă și vulnerabilă în fața durerilor. Așadar, iată ce poziții sexuale să adopți după operația de cezariană.

Cum să faci sex după operația de cezariană

În primul rând, trebuie să discutăm despre pozițiile sexuale pe care ar trebui să le eviți după o astfel de intervenție, mai ales că aceasta, dacă nu este complet vindecată, poate veni la pachet cu complicații severe. Reintroducerea sexului în viața de zi cu zi necesită multă răbdare.

Se recomandă cuplul să înceapă să folosească poziții sexuală în care femeia are tot controlul penetrării. Mai exact, pozițiile de tipul femeia deasupra, iar dacă simți vreo durere sau vreun disconfort, fie ajustezi poziția, fie te oprești. Evită pozițiile sexuale în care penetrarea este profundă sau în care picioarele stau flexate la maximum.

La început, poți opta pentru alternative precum sexul oral, masturbare sau stimularea clitorisului.

Evită pozițiile:

  • doggy style- poate fi o poziție inconfortabilă în acest context
  • misionarul- se pune presiune pe cicatrice
  • în picioare- se pune presiune pe zona abdominală

Lingurița

Această poziție sexuală este una intimă și potrivită după operația de cezariană. Îți oferă confort și nu afectează uterul sau zona abdominală.

Reverse cowgirl (adică femeia deasupra, dar stând cu spatele)

Poziția tradițională poate pune presiune pe cicatrice, mai ales dacă te presezi de pelvisul partenerului. Dacă optezi pentru varianta în care stai cu spatele la partener, ai mai mult confort și control.

Misionarul în genunchi

Varianta tradițională presupune multă presiune asupra corpului tău, dar varianta pe care o propunem noi este puțin modificată, super confortabilă și chiar sexy. Partenerul trebuie să stea în genunchi și să te penetreze fără să se lase pe tine. Dacă te simți mai confortabil, poți folosi o pernă sub zona lombară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: