Când să faci sex să rămâi însărcinată?

În mod normal, cu cât faci mai mult sex, cu atât șansele să rămâi însărcinată sunt mai mari. Dar cât de des trebuie să faci sex să rămâi însărcinată?
  • Publicat:
Când să faci sex să rămâi însărcinată?
Foto: envato

Trebuie să recunoaștem că sexul spontan este cel mai…„apetisant”, iar cu cât este practicat mai des, cu atât mai bine. Dar când vine vorba de reproducere, sexul necesită mai multă energie mentală decât ți-ai plănuit. În mod normal, cu cât faci mai mult sex, cu atât șansele să rămâi însărcinată sunt mai mari, dar există și aici o strategie, pentru că dacă alegi momentul potrivit, te poți bucura de o sarcină cu succes și mai puține frustrări. Iată când să faci sex să rămâi însărcinată?

Când să faci sex să rămâi însărcinată?

Înainte de a porni la drum cu gândul că vrei să rămâi însărcinată, nu uita de importanța vizitei la medicul ginecolog, pentru a te asigura că ești pregătită pentru acest pas, cel puțin fizic, și că nu te confrunți cu vreo problemă de sănătate care să-ți îngreuneze șansele de a avea un copil. De asemenea, asigură-te și că partenerul este sănătos și pregătit pentru această decizie care vă va schimba complet viețile. Ai în vedere:

  • istoricul medical
  • istoricul genetic, al familiei
  • medicamentația
  • cantitatea de cofeină pe care o consumi
  • suplimentele pe care trebuie să le iei și cele pe care trebuie să le eviți
  • vârsta la care vrei să rămâi însărcinată, pentru că poate reprezenta un factor de risc
  • stilul de viață, dieta și activitatea fizică

Odată ce ai „undă verde” de la medic, profită din plin de zilele în care fertilitatea este la cote maxime și prioritizează sexul. Cu două săptămâni înainte de menstruație are loc ovulația, perioadă în care un ovul matur este eliminat de ovare. De asemenea, există și o mică fereastră fertilă în fiecare ciclu menstrual, care începe cu cinci zile înainte de ovulație și se termină rapid imediat ce apare ovulația, perioadă în care poți rămâne însărcinată.

Cum îți dai seama că ești la ovulație?

Există câteva semne și simptome care îți confirmă faptul că ești la ovulație:

  • dureri și crampe în zona abdominală inferioare
  • schimbări ale secreției vaginale- textura este similară albușului de ou, pentru că mucusul cervical te ajută să identifici ovulația și timpul potrivit pentru reproducere
  • poți folosi un test pentru ovulație- acesta te ajută să determini perioada de ovulație prin depistarea nivelului hormonal
  • poți folosi o aplicați care să îți indice exact perioada de ovulație și fereastra în care ești fertilă
  • temperatura corpului crește, în special dimineața

Ia în calcul faptul că spermatozoizii trăiesc în tractul reproducător între trei și cinci zile, perioadă în care poți profita de acea fereastră fertilă, în care spermatoizii așteaptă ovulul, care la rândul lui trăiește doar 24 de ore. Odată ce te afli în acea fereastră poți face sex în fiecare zi pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată. Totodată, ține cont de faptul că prea mult sex poate reduce numărul de spermatozoizi sănătoși. Bărbatul produce zilnic o anumită cantitate de spermatozoizi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: