Autosex rules

Masturbarea a fost considerata mult timp un abuz asupra propriei persoane si se credea ca acest gest duce la aparitia pe corp a anumitor semne, adevarate stigmate ce vor atrage oprobriul public. Astazi, parerile sunt impartite, dar exista mai multa intele
  • Publicat:
Autosex rules
Autosex rules

Chiar si in zilele noastre exista reguli care interzic masturbarea, iar in unele tari subdezvoltate se practica inca tehnici barbare, cum ar fi castrarea (indepartarea testiculelor) si cliterectomia (indepartarea clitorisului) pentru a face imposibila orice placere sexuala. Pe vremuri, se spunea ca, daca te masturbezi, iti creste par in palma. Mai credem oare in acest mit acum, in era sexualitatii, in perioada de glorie a jocurilor sexuale si a fanteziilor erotice? Haideti sa spunem lucrurilor pe nume: daca s-ar intampla aceasta grozavie, cel putin 90 % dintre noi s-ar pieptana dimineata si in palme!  

Masturbarea ne face rau?

NU! Pana la ora actuala, nu exista dovezi ca masturbarea ne dauneaza intr-un fel sau altul. Si nici ca orgasmul obtinut prin masturbare difera de cel obtinut in urma unui act sexual cu un partener. Unora le place atat de mult sa se masturbeze, incat ajung sa o faca de mai multe ori pe zi. Dezavantajul pentru ei este unul singur: acela ca nu mai au timp si energie sa isi caute un partener. Nu se poate spune cat de mult e prea mult, in ceea ce priveste masturbarea. Important este sa nu ajungi sa tii la organele tale genitale mai mult decat la lumea exterioara. Si sa ai grija de relatia sexuala cu partenerul tau, chiar daca masturbarea iti ofera satisfactie din plin, la orice ora din zi si din noapte. Casniciile platonice se termina intotdeauna cu un partaj!

ETAPELE MASTURBARII 

In copilarie
Masturbarea face parte din procesul de maturizare si este o manifestare sexuala care incepe din copilarie si dureaza pana la varsta adulta. Toti copiii isi ating organele genitale pentru ca le place senzatia, desi nu o inteleg si nu pot simti in intregime satisfactia masturbarii. Este un gest instinctual, iar parintii trebuie sa ia atitudine cu multa delicatete atunci cand ii observa facand acest lucru. Copilul trebuie invatat ca societatea nu accepta nici o manifestare sexuala in public. El trebuie sa inteleaga ca atingerea organelor genitale nu e un lucru rau, dar il poate face numai in intimitate. Acesta nu trebuie certat sau batut, pentru ca va intelege ca placerea sexuala e un lucru rau in sine, interzis. Nu va jenati sa discutati aceste lucruri cu copiii vostri! Pentru ei, o discutie sincera acum inseamna o viata sexuala normala in viitor.

In adolescenta
Pe masura ce cresc, copiii isi pierd interesul pentru organele lor genitale, este un „stadiu latent”, cum il numeste Freud, este acea perioada in care baietii cred ca toate fetele sunt nesuferite, iar fetele ii gasesc pe baieti ingrozitori. Abia la pubertate, hormonii sexuali intra in actiune, apar caracteristicile sexuale secundare si incepe sa se manifeste interesul pentru sex. Este varsta la care adolescentii descopera placerea sexuala si implicit masturbarea.

La maturitate
Ne mai masturbam la maturitate? Ei bine, DA! Cei mai multi adulti practica masturbarea, dar inca ni se pare o rusine sa recunoastem acest lucru. Iata o veste buna: specialistii chiar incurajeaza aceasta practica, considerand-o o manifestare cat se poate de fireasca a sexualitatii noastre. „Fa ce-ti place!” este indemnul care se potriveste cel mai bine in cazul masturbarii.

Tehnici masculine

Denumirea cea mai folosita este cea de „lucru manual”, iar mana este instrumentul cel mai popular pe care il folosesc barbatii ca sa se masturbeze.Papusile gonflabile sunt o alternativa pe care sex shop-urile le-o ofera barbatilor. Acestea au un dispozitiv asemanator cu un vagin, iar pentru senzatia tactila, barbatii pot folosi un lubrifiant.

Tehnici feminine

Mana este, si in cazul femeilor, cel mai folosit instrument, stimularea clitorisului fiind elementul-cheie.Vibratoarele si componentele auxiliare care dirijeaza vibratiile spre un singur loc: clitorisul.Eroscillatorul este un dispozitiv care se alimenteaza direct la priza, dar care oscileaza in loc sa vibreze. Se pare ca senzatiile pe care le ofera sunt mult mai intense decat in cazul vibratorului.Fluturasii sunt niste vibratoare care se ataseaza pe corp ca niste bikini, astfel incat te poti masturba fara sa-ti folosesti mainile, oricand doresti, oriunde ai fi, fara ca cineva sa vada ce faci.Dildo-ul este un obiect in forma de penis, care se introduce in vagin si ofera aceleasi senzatii ca in cazul unui penis adevarat. Pe vremuri, dildo-urile erau facute din lemn, fildes sau jad. In zilele noastre, sunt confectionate din silicon cauciucat.Jocurile acvatice reprezinta pentru multe femei o tehnica de masturbare si ofera orgasme satisfacatoare.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
In pat cu VIP-ul!
In pat cu VIP-ul!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: