Testele psihologice – de ce sunt recomandate după diagnosticul de infertilitate

Să dai naștere la copii este o una dintre cele mai mari responsabilități, dar și cel mai mare miracol din Univers. Indiferent cum s-a obținut sarcina.
Testele psihologice – de ce sunt recomandate după diagnosticul de infertilitate
Infertilitatea - indiferent de ce alegeți suportul psihologic este necesar. Foto: Pexels.com

Tu și partenerul tău ați primit diagnosticul de infertilitate? Infertilitatea poate fi o piatră de moară ce atârnă greu pe umerii celor care își doresc copii dar nu reușesc pe cale naturală. În timp ce unii renunță la idea de a avea copii, alții se îndreaptă către soluția adopției, alții se întreabă dacă tehnicile de reproducere umană asistată sunt calea potrivită.

Ce soluții sunt pentru cei care primesc diagnosticul de infertilitate? ”Pentru mine infertilitatea este ca un puzzle făcut din piese mici. Fiecare piesă este semnificativă și cântărește mult în obținerea rezultatului final. Piesele pot însemna modificarea stilului de viață, introducerea exercițiului fizic în activitatea zilnică, pierderea în greutate, suplimente cu acid folic și vitamina D, tratarea infecțiilor vaginale și urinare, corectarea unei eventuale anemii și lista poate continua” explică de Cristina Tanase Damian, medic ginecolog specializat în infertilitate.

Ce soluții au specialiștii în infertilitate pentru cei care au primit acest diagnostic dar vor să aibă proprii copii?

Tratamentele de reproducere umană asistată sunt înseminarea intrauterină și fertilizarea in vitro. Însă fiecare cuplu este unic, indicațiile de tratament sunt personalizate. Chiar dacă un cuplu alege împreună cu medicul să recurgă la procedura de fertilizare in vitro, nu este o decizie ușoară. Mai ales pentru femeie și toate modificările care vor avea loc în corpul ei.

Teste psihologice și suport psihologic – importante pentru cuplurile care au primit diagnosticul de infertilitate

Se fac oare teste psihologice inainte de procedura de fertilizare in vitro? ”Da, și este chiar recomandat. Infertilitatea poate pune o presiune mare pe umerii cuplului și, în timp, poate duce la eroziunea acestuia” a mai explicat medicul ginecolog. Unele cupluri aleg drumuri separate, altele devin mai solide ca niciodată.

Ce este fertilizarea in vitro?

”Fertilizarea in vitro este o tehnica de reproducere umană asistată în care fertilizarea are loc în afara organismului. Ovocitele sunt prelevate prin puncție ovariană și sunt fertilizate în laborator cu sperma. Embrionii obținuți sunt cultivați și evaluați, pentru a li se aprecia șansa de implantare” a mai explicat dr. Cristina Tănase Damian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristina Tănase Damian - Medic specialist obstetrică-ginecologie
Dr. Cristina Damian este medic specialist în Obstetrică-Ginecologie și infertilitate, având competențe solide în Ultrasonografie obstetricală, Histeroscopie și Colposcopie, precum și în Infertilitatea Cuplului. Este membru al Colegiului Medicilor din România și al Societății Internaționale ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân