Sexul la menopauză: cât este mit și cât realitate?

  • Publicat:
Sexul la menopauză: cât este mit și cât realitate?
Sursa foto: shutterstock

Viață sexuală la menopauză? Multe dintre femei ar spune că aceasta este o poveste și asta pentru că le este greu să vorbească despre probleme precum scăderea libidoului. Astăzi vom aprofunda acest subiect. Iată cum dificultățile apărute în sexul la menopauză pot fi depășite! 

Viața sexuală la menopauză: 3 mituri des întalnite

Menopauza este o etapă firească în viața femeilor, care le face să se confrunte cu o serie de probleme ce le afectează activitățile de zi cu zi, precum bufeuri, transpirații în timpul nopții, stări de nervozitate și anxietate, etc. Și de vină pentru toate aceste tulburări sunt schimbările hormonale care au loc în organismul femeilor.

Iată câteva aspecte complet neadevărate despre menopauza la femei:

Menopauza înlătura dorința sexuală

Așa cum am enumerat și mai sus, bufeurile, starea de oboseală, scurgerile sau chiar uscăciunea vaginală te pot afecta atât fizic, cât și psihic, ca femeie trecută de a două tinerețe. Este dificil să îți găsești energia în intimitate. Dar simptomele fizice pot fi combătute, avertizează specialiștii. Printr-un stil de viață cât mai sănătos, printr-o dietă echilibrată, mișcare, mult calciu și vitamina D.

Citește și: 5 cauze care pot favoriza uscăciunea vaginală

Sexul la menopauza DOARE

Da, este adevărat că la menopauza lubrifierea este mai grea, iar sexul penetrativ poate provoca durere. Însă acest lucru se explică prin nivelul scăzut de estrogen, care provoacă subțierea și uscarea mucoasei vaginale. Dar poți remedia această dificultate, folosind lubrifiant sexual. Alege unul pe baza de apă sau silicon și verifică ingredientele. Foarte important să nu conțină sorbitol sau glicerină, aceștia pot declanșa infecții precum candidoza și altele.

citește și: Lubrifierea vaginală: prea umed sau uscat. Cum e mai sănătos?

Din cauza menopauzei nu mai poți ajunge la orgasm

Complet fals. Odată ajunsă la menopauză, te poți bucura în continuare de plăcerea intimă, ajustand fie perspectiva, fie tehnica în pat. Este important să comunici deschis cu partenerul, să menții un stil de viață activ și sănătos și să gestionezi optim stresul și oboseala pentru a-ți păstra sănătatea sexuală.

Citește și: Cum să ai orgasm chiar și la menopauză

Ce nu trebuie să faci la menopauză?

În această perioada este indicat să eviți băile cu spumă, produsele de igienă și toaletă parfumate excesiv, acestea pot irita mucoasa vaginală. Trebuie adăugat că și dușurile vaginale ar trebui evitate, precum și purtarea de lenjerie mult prea strâmta și din materiale sintetice, care prin frecare, la fel, conduc spre numeroase probleme intime (infecții, candidoza, etc).

Surse: The Guardian, Intima Rose, Good Shape

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân