Secretele care mențin armonia într-o relație de cuplu

  • Publicat:
Secretele care mențin armonia într-o relație de cuplu
Sursa foto: shutterstock

O carte deja celebră spune că dragostea durează 3 ani. Ei bine, studiile contrazic această credință. O relație poate rămâne vie și depinde doar de tine și de partenerul tău să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți. Cum menții armonia în cuplu? Iată câteva ponturi atât de la îndemână oricui! 

Secrete care mențin armonia în cuplu

Fii tu însăți!

Prima condiție, atât de necesară, dar nu suficientă, pentru a fi împlinită în relația de cuplu este să fii tu însăți. Să fiți voi înșivă! Chiar dacă în perioada de început, în cea de îndrăgostire, tindem să afișăm mai degrabă versiunea plăcută a personalității noastre, pe termen lung, acest lucru poate deveni obositor. Nu poți menține a la long o aparență, iar efortul va crea mari frustari. Fii tu! Celălalt va aprecia.

Citește și: 5 sfaturi pentru o relație sănătoasă!

Manifestă grijă față de celălalt

Binele partenerului trebuie să fie prioritate pentru tine. De pildă, dacă el are o zi mai proastă, este normal ca și tu să fii afectată. Înțelege-i emoțiile, trăirile, susține-l, ascultă-l și nu îl neglija. Când ambii parteneri sunt bine, și relația dintre ei este una frumoasă și destinată reușitei. Iar armonia din cuplu, indestructibilă!

Respectul trebuie să primeze

Deosebit de important într-o relație este respectul. Și aici nu facem referire la bunul simt. Ci la recunoașterea nevoilor celuilalt. La acceptarea dorințelor celuilalt. Iubirea nu este o tranzacție și nici o competiție. Nu contează cine are dreptate. Contează doar armonia și dorința de uniune. 

Citește și: Fericirea în cuplu: 7 principii pentru o relaţie reuşită

În egală măsură, și aprecierea

Mai exact, nu trebuie să treacă nicio zi în care să nu recunoști valoarea efortului pe care omul de lângă tine îl face pentru tine. Să fii recunoscătoare! De pildă, gesturile mărunte de atenție și recunoștință îi vor umple inima de bucurie și se va vedea și-n calitatea relației voastre. Dacă vezi că face el cumpărăturile când vine acasă după muncă, apreciază acest lucru. Mulțumește-i! Aprecierea este magică într-o relație de cuplu. Și vitală!

Citește și: Aprecierea şi recunoaşterea: de ce avem nevoie de ele?

Atitudinea pozitivă înainte de orice

Poate că vor există și momente în care veți fi tensionați sau veți avea conflicte, învață să treci peste nemulțumiri și peste neînțelegeri cu zâmbetul pe buze. Orice s-ar întâmplă, trebuie să lași supărarea și să înveți că poți trece peste orice. Nu lăsa tensiunile să se adune și să îți erodeze relația. Comunică, fii deschisă, nu lasă situațiile mai puțin plăcute dintre voi fără soluționare.

Nu încerca să îți schimbi partenerul

Dacă intri într-o relație sperând că el se va schimba, drumul tău va fi pavat cu dezamăgiri. Iese mult cu băieții? Ei bine, asta va face și după ce vă veți căsători! Bea cam mult? O va face în continuare, oricât te-ar iubi pe tine!

Dacă l-ai luat cu defecte, asumă-ți relația, omul, fără reproșuri și fără pretenții. Sau ieși din relație, dacă ți se pare că prețul plătit este unul prea mare. Oamenii nu sunt făcuți pentru a fi schimbați. Ci doar pentru a fi acceptați și iubiți! Sau lăsați în urmă fără resentimente. 

Surse: Relationship Remedy, Huff Post, Marriage Max

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Este infidelitatea contagioasă?
Este infidelitatea contagioasă?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân