Prima noapte de dragoste

Stati un pic, in primul rand, "prima noapte de dragoste", cred ca in majoritatea cazurilor, nu e "noapte". Pentru ca asta ar insemna fie sa dormiti deja unul la altul, fie sa fiti plecati pe undeva, intr-o excursie la munte. Dar si atunci, cum ati ajunge
  • Publicat:
Prima noapte de dragoste
Prima noapte de dragoste

Mai exista unica sansa la care sperati amandoi in secret, sa plece parintii unuia dintre voi de acasa. Dar mamele astea, Doamne, exagerat de grijulii strica planurile oricui: „Vai, cum sa lasam copilasul singur acasa, vai, nu se poate… daca viseaza urat?” Dar ele nu vad oare ca nu mai esti un copil? Chiar nu-si dau seama ca nu mai esti singur? Ca nici n-ai avea timp de cosmaruri? Ceea ce s-ar petrece in lipsa lor n-ar fi decat un vis frumos, trait cu ochii deschisi sau, ma rog, semi-deschisi, ce mai, aproape inchisi…

In sfarsit, indiferent daca e „noapte” sau „dupa-amiaza”, planurile de pregatire sunt tot atat de lungi si la fel de frumoase: lumanari, betigase parfumate, CD-uri cu muzica plina de „je t’aime”-uri, lenjerie intima (care te arata cel mai sexy, in conditiile in care tu esti de fapt cat se poate de pura si inocenta), asternuturi, sampanie… Nu stiu, am uitat ceva? Ah, da, IUBITUL, dar hai sa presupunem ca Alesul e Ales deja, ca sa putem fabula de aici incolo.

Prima noapte de dragoste trebuie sa fie magica. Si ea chiar e, dar plin simplitatea evenimentului, nicidecum datorita lumanarilor si a betigaselor parfumate, care iti mai iau si oxigenul din camera. Sigur, ele trebuie totusi cumparate, normal, ca asa te-au sfatuit la ultima intalnire prietenele.

Oricum, fetelor le e mult mai greu sa faca acest pas, pentru ele, decizia e mult mai greu de luat. Da, baieti, hai lasati-ne si pe noi sa ne victimizam putin cand vine vorba de subiectul asta, caci framantarile sunt incontestabil mai mari la noi decat la voi. Ca daca nu, vin si intreb: „Cum se face ca din ce in ce mai multi baieti din noile generatii isi incep viata sexuala cu o «profesionista»”? Ma intreb si eu, asta se pune ca „prima lor noapte de dragoste”? Adica, atunci cand vor deveni bunici si isi vor chema smechereste nepoteii le vor povesti: „Hai sa-ti spun eu cum a fost la mine”, gandindu-se la acel moment? Ma rog, nu m-as mira ca raspunsul nepotului sa fie: „Of, mai tataie, orice tanar cu capul pe umeri din generatia noastra stie ca prima noapte de dragoste trebuie sa se petreaca virtual, prin internet…” Dar revin, daca raspunsul e „DA”, daca pentru unii baieti asta reprezinta „prima noapte de dragoste”, inseamna ca se poate intampla ca „prima noapte de dragoste” sa nu fie nici „noapte”, nici „de dragoste”, ci doar „prima”.

Ma tem doar ca, atunci cand voi fi mama, sa nu devin o pisaloaga care ii va tot repeta copilului sa aiba grija, sa aleaga momentul potrivit. N-as vrea sa minimalizeze acest eveniment din viata lui, dar nici sa-si creeze niste asteptari prea mari, pentru ca as suferi sa fie dezamagit. Oricum, ar fi mai putin interesat de sfatul meu, decat de cel al unui coleg. Pot cel putin sa-l indrept spre anumite romane, filme, care sa-i sugereze ceea ce in cuvinte e greu de explicat.  Indiferent cum se implineste, noapte sau zi, cu Alesul sau cu Maiputinalesul, din dragoste sau din conjunctura, prima noapte de dragoste nu o uiti niciodata.

Articol de Dana Rogoz

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daca barbatii ar vorbi...
Daca barbatii ar vorbi...
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”