Oamenii geloși descoperă mai repede infidelitatea: iată de ce!

Ești o persoană geloasă sau te-ai confruntat măcar o dată cu sentimentul de trădare în relație din cauza infidelității? Iată motivul pentru care oamenii geloși tind să se priceapă mai bine la a-i prinde pe partenerii lor infideli!
  • Publicat:
Oamenii geloși descoperă mai repede infidelitatea: iată de ce!
Motivul pentru care oamenii geloși tind să se priceapă mai bine la a-i prinde pe cei care înșală Sursa foto: Shutterstock

Te-ai simțit vreodată vinovat din cauză că te-ai uitat, fără permisiune, în telefonul partenerului tău? A fi prea gelos este în mod normal văzut ca un steag roșu care semnalează nesiguranța. Dar dacă partenerul tău este infidel, această trăsătură poate funcționa în favoarea ta. Citește mai departe pentru a vedea cum a fi o persoană geloasă te poate ajuta în a-ți prinde mai repede partenerul infidel!

Înșelatul – una dintre cele mai comune cauze ale despărțirilor

Oricine a fost înșelat știe cât de dureros poate fi acest tip de trădare. Totodată, oricine a fost prins înșelând știe cât de greu este să recâștige încrederea unui partener după infidelitate. Dar asta nu înseamnă că este imposibil.

Infidelitatea este larg răspândită. Este una dintre cele mai frecvent raportate cauze ale divorțului și una dintre cele mai dificile probleme de tratat pentru terapeuții de cuplu.

Cercetătorii unui studiu din 2022 au recrutat peste 900 de participanți prin intermediul rețelelor sociale. Vârsta lor medie a fost de 32 de ani pentru femei și 35 de ani pentru bărbați. Majoritatea participanților (56 %) erau fie într-o relație, fie căsătoriți, în timp ce 38% erau singuri, iar 6% și-au marcat statutul ca fiind unul diferit.

Cercetătorii au evaluat gradul de gelozie prin măsurarea nivelurilor de extraversie, agreabilitate, conștiinciozitate, nevrotism și deschidere către experiențe noi. De asemenea, au întrebat participanții dacă au înșelat sau au fost înșelați în relațiile lor anterioare sau actuale.

Persoanele geloase sunt mult mai capabile să detecteze infidelitatea

Potrivit studiului, persoanele care au obținut scoruri mai mari la gelozie pot avea mai multe șanse să detecteze dacă partenerul lor îi înșală.

Există multe motive pentru care oamenii geloși ar fi mai susceptibili în a găsi înșelăciunea. De exemplu, cineva gelos are mai multe șanse să fie sceptic față de partenerul său, să aibă mai puțină încredere și va presupune adesea că înșelăciunea are loc chiar dacă nu este așa. Astfel, în comparație cu cineva care este mai încrezător și deschis, va căuta dovezi și va avea grijă constant la semnele care pot indica o posibilă infidelitate, ceea ce face mai probabil ca partenerul lor să fie prins în fapt.

Cineva care are mai puțină încredere în partener este probabil să fie mai conștient de tiparele de comportament și de ritualurile partenerilor. Oamenii foarte geloși sunt foarte conștienți de partenerul lor și le observă fiecare mișcare.

Alte trăsături de personalitate care pot fi de ajutor în a detecta infidelitatea

Cercetătorii au descoperit că persoanele nevrotice sunt mai predispuse la a fi geloase și mult mai capabile să-și prindă partenerul înșelând. Aceste persoane răspund slab la stresul mediului, interpretează situațiile obișnuite ca amenințătoare și pot experimenta frustrări minore ca fiind copleșitoare.

Aceste persoane ar putea observa că partenerul lor a început să acorde mai multă atenție aspectului fizic sau a început să-și schimbe obiceiurile obișnuite. Aceste schimbări, care ar putea fi trecute cu vederea de cineva cu niveluri mai scăzute de nevroză pot servi ca dovadă a infidelității.

Surse: bestlifeonline.com, livescience.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân