Ii e frica de orgasm?

Prietena mea imi cere sa ma opresc de cate ori o excit sau se excita puternic. Pare ca nu vrea sa ajunga la orgasm
  • Publicat:
Ii e frica de orgasm?
Ii e frica de orgasm?

Am o relatie cu o fata de 8-9 luni, iar de prima data cand am facut sex, nu am reusit sa-i provoc un orgasm.

De cate ori o excit sau se excita puternic pe cand sa ajunga la orgasm imi cere sa ma opresc, sunt sigur ca nu are dureri sau usturimi, de altfel mi-a si confirmat.

Dar nu stiu de ce am senzatia ca se sperie si nu ma lasa sa merg mai departe, sa o duc la extaz. Cum sa procedez sa-i provoc un orgasm pentru ca sunt convins ca nu s-a intalnit cu asa ceva pana acum?

Sunt persoane, mai ales cele neex­pe­rimentate, care ajung greu la orgasm din cauza unui control excesiv la nivel mental.

Printre factorii care gene­rea­za acest control exacerbat sunt si cei care tin de educatie, dar si posibile evenimente traumatizante din viata partenerei (aceste evenimente fiind strans legate de partea sexuala).

De aceea, recomandat este sa mergeti in cabinetul unui psihoterapeut si sa identificati principala cauza a acestui blocaj.

Prima data

Sunt un baiat de 20 de ani si am o prie­tena care in curand va implini 19. Sun­tem impreuna de 2 ani si (poate pentru unii va fi ciudat) inca nu am avut con­tact sexual. Acum ne-am hotarat ca ar putea fi momentul potrivit. As vrea sa primesc opinii, sfaturi despre acest prim contact.

Fiecare dintre noi, in functie de dez­vol­tarea noastra, de cultura noastra, de educatie, de religia careia ii apar­tinem, de anturaj, de prioritati, avem un raspuns personal fata de ceea ce inseamna viata sexuala. Pentru a o incepe trebuie sa fii pregatit.

Este vorba si despre dezvoltare fizica si despre dezvoltare psihica. Pentru oricine, indiferent la ce varsta ince­pe, viata sexuala este o lume noua in care gasesti foarte multa placere, multe responsabilitati si multe pericole.

Trebuie sa stii cum sa iti apropii placerea, cum sa ocolesti pericolele, trebuie sa stii si sa poti sa iti asumi raspunderea actelor tale. Si nu uita ca singurul sex lipsit de riscuri este cel pe care nu il faci.
 

Emilia Potenteu, psihoterapeut
„Jocurile de rol prin care incercati sa va recuceriti partenera ori partenerul, portia de ras si relaxarea inainte de a merge la culcare, un nou mod de a fi provocator (provocatoare) sau perechea ta incercand sa poarte ceva nou si sexy… sunt doar cateva exemple care va pot ajuta sa va ganditi la metode noi de resuscitare a apetitului sexual”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Vegetarienii, cei mai cautati amanti?
Vegetarienii, cei mai cautati amanti?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”