Cum iti descoperi zonele erogene?

Desi femeile si-au castigat libertatea sexuala si pot face pe acest plan orice isi doresc, multe dintre ele au inca probleme in a ajunge la orgasm.
  • Publicat:
Cum iti descoperi zonele erogene?
Cum iti descoperi zonele erogene?

Multe femei nu pot avea orgasm din simplul motiv ca nu stiu ce le excita. Cum si cu ajutorul cui poti apasa butoanele corecte ca sa savurezi placerea maxima?

Probleme in a ajunge la orgasm

Desi femeile si-au castigat libertatea sexuala si pot face pe acest plan orice isi doresc, multe dintre ele au inca probleme in a ajunge la orgasm. Termenul tehnic pentru aceasta dificultate este anorgasmia. Iar pentru o asemenea problema nu pot exista prea multe motive.

De cele mai multe ori acestea sunt impartite in motive psihologice si motive fizice.

Insa, pe langa rezervele medicale si psihologice, exista si posibilitatea ca unele femei pur si simplu sa nu stie efectiv ce le excita, indiferent ca lucrul asta se intampla din cauza ca au anumite idei preconcepute despre sex sau pentru ca inca nu si-au studiat corpul suficient de bine.

Cu cine poti sa vorbesti despre aceasta problema?

Oamenii devin proprii lor doctori si sexologi numai atunci cand ajung sa-si stie corpul si raspunsurile acestuia la diferiti stimuli.

Sexologii calauzesc persoanele care le cer ajutorul pana la scopul final prin diferite etape. Trebuie sa stii insa ca terapeutii iti vor pune intrebari directe, poate chiar jenante, dar la care trebuie sa raspunzi sincer. Numai astfel ei pot incepe sa-ti descopere sexualitatea.

Terapeutii sexuali pledeaza destul de mult in favoarea masturbarii, pentru ca una dintre consecintele pozitive ale acesteia este ca astfel ajungi sa-ti cunosti cel mai bine propriul corp.

Descoperirea propriului corp

Pentru a-ti descoperi caracteristicile propriei sexualitati, trebuie mai intai sa cercetezi modurile in care organismul reactioneaza la diferiti stimuli erotici. Femeile pot face acest lucru constatant, vor putea descoperi singure daca le place numai stimularea clitoridiana sau daca prefera si penetrarea.

Poate fi nevoie de ambele pentru a ajunge la orgasm. In acelasi timp, unele femei pot prefera preludiul lung, in timp ce pentru altele preludiul nu este deloc stimulator. Sexologii in general incurajeaza destul de puternic femeile sa nu le fie rusine in a-si privi propriul vagin.

Este chiar recomandat sa nu ai rezerve in a-ti privi vaginul in fata oglinzii, poate chiar in timpul masturbarii.

Ai nevoie de un partener intelegator

Poti, de asemenea, sa vorbesti cu partenerul tau despre stimulii care te excita. Chiar si numai discutiile despre ceea ce te excita si ce te face sa ajungi la orgasm mai usor te pot ajuta sa scapi de rusine, de temerile si de sentimentele neplacute care te fac sa simti anxietate atunci cand vine vorba de sexualitatea ta.

Este cu atat mai bine daca ai un partener care te asculta si este pregatit sa incerce mai multe lucruri pentru placerea ta, astfel incat sa va descoperiti sexualitatea impreuna.

Tu cum iti descoperi zonele erogene?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Orgasmul, sanatate curata
Orgasmul, sanatate curata
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”