Fenomenul Michelangelo în cuplu: arta susținerii și a înțelegerii în doi

  • Publicat:
Fenomenul Michelangelo în cuplu: arta susținerii și a înțelegerii în doi
Sursa foto: shutterstock

Unele relații merg fără niciun efort, timp în care altele nu pot continua nici cu ajutorul unui specialist. Ce este fenomenul Michelangelo, dar și când apare acesta în relații, aflăm în rândurile ce urmează.

Fenomenul Michelangelo ce este și cum se manifestă

Fenomenul Michelangelo apare atunci când partenerii de cuplu se susțin reciproc și ajung să se șlefuiască, ajungând astfel cea mai bună versiunea a lor. Ajung la ceea ce specialiștii numesc „eul ideal”. De fapt, de acolo vine și denumirea. De la Michelangelo, care a dezvăluit perfecțiunea în sculpturile sale.

Am văzut îngerul în marmură și am sculptat până l-am eliberat, a spus Michelangelo despre capodopera sa David.

Fenomenul Michelangelo în relații este un proces care are loc la acele cupluri care se modelează reciproc, fiecare țintind către cea mai bună versiune de sine.

Partenerii care se susțin reciproc dobândesc o serie de beneficii personale, dar cu atât mai mult relaționale. Aceștia se simt ascultați, înțeleși și acceptați, își dezvăluie vulnerabilitățile, își comunică visurile și blocajele, au curajul să ceară și să vadă în celălalt suport.

Citește și: Cadourile emoționale, extrem de apreciate în cuplu

Efectul Michelangelo – relații sănătoase și echilibrate

Efectul Michelangelo nu înseamnă a-l determina pe celălalt să se schimbe în beneficiul tău. Acest efect sporește calitățile partenerului, ajutându-l să se autodepășească, să ajungă cel mai bun sine. Cu toate acestea, acest efect TREBUIE să fie reciproc. Doar în acest fel, cei doi parteneri de cuplu vor putea avea o relație echilibrată și sănătoasă din toate punctele de vedere.

Minunat ar fi ca, din perspectiva vieții de cuplu, fiecare dintre cei doi să găsească formă prin care se poate sprijini pe partener, oferind, în aproximativ egală măsură, același lucru.

În fond, cuplul ar trebui să reprezinte formă prin care două persoane încearcă să ofere tot ceea ce au mai bun, pentru a primi aceleași lucruri. Iar acest lucru, cu siguranță, va duce la o viață frumoasă, cu realizări pe toate planurile…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân