Cuplurile cu adevărat fericite nu postează des fotografii pe Facebook

  • Publicat:
Cuplurile cu adevărat fericite nu postează des fotografii pe Facebook
Sursa foto: profimedia

Potrivit BrightSide, cuplurile cu adevărat fericite nu își postează întreagă viață pe Facebook. Astfel, când partenerii sunt fericiți cu relația lor, ei trăiesc în prezent, și nu pentru aprecierile de pe Facebook.

Rețelele de socializare ne-au invadat viața. Foarte rar întâlnești o persoană care nu ar avea vreun cont pe o rețea de socializare.

Însă, odată ce oamenii „se aruncă” în această lume virtuală, încetează să mai comunice eficient între ei, își publică detalii din așa numita viață personală interesantă și totul se transformă într-un spectacol trist…

De ce cuplurile fericite nu postează des fotografii pe Facebook

Atunci când eşti fericit cu viaţa ta (sau cu o relaţie) eşti în mod natural mai prezent pentru ea

Ai auzit bine. Atunci când ești bine cu cuplul tău, nu îți mai vine să faci poze sau să îți verifici noutățile de pe social media. Altfel spus… atunci când viață te face atât de fericiți, de ce să te lași distras?

Relaţia voastră vă validează, astfel că nu (mai) trebuie să căutați acel sentiment în exterior

Cu alte cuvinte, pare că nu prea are farmec să faceți constant actualizări despre relație. Bucuria voastră este despre a fi împreună, nu despre a posta că sunteți împreună.

Nimeni nu trebuie să dovedească nimic nimănui

Cuplurile care sunt cu adevărat fericite nu au niciun interes în a își împărtăși iubirea pe Facebook. Ei nu trebuie să dovedească nimănui că au pe cineva în viața lor și că totul merge de minune.

Cercetările arată că oamenii care folosesc mai puţin social media sunt, în general şi per total, mai fericiţi

“Oamenii care stau o săptămână fără Facebook sunt semnificativ mai fericiţi. Depresia poate fi legată de folosirea în exces a social media, din cauza teoriei de comparaţie socială. Folosirea intensă, exagerată a social media este în mod obişnuit asociată cu lipsa sănătăţîi mentale. Merge la nesfârşit. Aşadar nu este vreo surpriză că s-ar putea scurge această nefericire și în relaţiile noastre interpersonale”, explică psihologul Angela Nuțu.

În loc de concluzie…

Rețelele de socializare sunt un instrument util în procesul de dezvoltare personală și profesională. Însă viața personală, mai ales cea de cuplu, nu trebuie să fie afișată. Este viața ta și nu trebuie să fie subiect de interes pentru cei din jur. Bucură-te de ea!

Citește și: De ce se poartă „masca perfecţiunii” pe Facebook?

Surse: BrightSide, Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân