Cum recunoști prietenii falși din viața ta? La ce semnale de alarmă trebuie să fii atentă

  • Publicat:
Cum recunoști prietenii falși din viața ta? La ce semnale de alarmă trebuie să fii atentă
Sursa foto: shutterstock

Aproape cu toții am experimentat cel puțin odată în viață dezamăgirea unei false prietenii. Prietenii falși îți impactează negativ viața. Îi consideri aproape de tine, vă bucurați împreună de momentele bune și apoi te lovesc cu crunta realitate…

Și atunci trebuie te trezești! Iată 5 indicii prin care îi poți recunoaște lesne, dacă n-ai făcut-o deja.

Prietenii falși: 5 semnale la care trebuie să fii mai atentă în relația cu ei

Nu îți păstrează secretele

Da, îi cunoști, prinzi încredere în ei și începi să te deschizi. Le împărtășești problemele de acasă, cele din cuplu, unele dintre acestea dintre cele mai intime. Toate acestea devin subiect de bârfă pentru falșii prieteni, ei alegând conștient să transmită mai departe fiecare informație.

Le hrănești apetența pentru senzațional

Sunt numai ochi și urechi atunci când ți se întâmplă ceva! Te ascultă activ și nu vor să rateze niciun detaliu, oricât de mărunt ar fi. Te asigură că îi poți suna oricând, doar doar să nu rateze ceva din poveste… Ei bine, află că acestora nu le pasă, de fapt, cum ești tu, sunt interesați doar de picanterii.

Sfaturile acestora sunt îndoielnice

Falșii prieteni sunt competitivi, au o invidie mascată. Te vor bine, dar nu mai bine ca ei. Îți sună familiar? Ai întâlnit și tu pe cineva cu un asemenea comportament?

Prietenii reali te vor încuraja în cele mai îndrăznețe vise ale tale. Cei falși, însă, vor încerca cu tot dinadinsul să te oprească din drumul tău spre evoluție pentru că se tem de potențialul tău.

Critica este una continuă

Vorbele bune sunt rare sau deloc. Mai degrabă primești din plin judecată, critică. Ești criticată pentru felul în care te porți, te îmbraci, pentru meseria aleasă și etc. Acest bombardament susținut al stimei de sine este menit să te facă pe tine să te simți incapabilă, neputincioasă sau insuficient de bună.

Doar nevoile lor contează cu adevărat

Nevoile lor sunt CELE mai importante, iar tu trebuie să fii lângă ei. Necondiționat. Oricând. Desigur, viceversa se schimbă puțin lucrurile… au pretenția să ocupe primul loc în viața ta, însă ei își prioritizează întotdeauna viețile lor.

Citește și: Prietenie toxică: cum să știi dacă e timpul să închei o astfel de prietenie?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân