De ce bărbații nu pun prea multe întrebări la întâlniri? Răspunsul este mult mai complex decât am putea bănui la prima vedere

  • Publicat:
De ce bărbații nu pun prea multe întrebări la întâlniri? Răspunsul este mult mai complex decât am putea bănui la prima vedere
Sursa foto: profimedia

Primele întâlniri ale oricărui cuplu aflat la început de relație sunt, de cele mai multe ori, cele mai incomode. Nu știi încotro poate duce întreaga poveste și iar acest mister te poate frământa serios. Mai mult, la primele întâlniri bărbații sunt reținuți. De ce? Aflăm în rândurile ce urmează.

Bărbații la primele întâlniri: generalități

Pentru a nu transforma primele întâlniri într-un întreg fiasco, ți-am pregătit câteva explicații pentru care bărbații aleg fie mai reținuți atunci când cunosc o femeie. Nu te grăbi pui o etichetă.

Bărbații comunică diferit față de noi, femeile

Comunicarea reprezintă fundamentul de bază al oricărei relații. Unii experți sunt de părere că diferențele în comunicare dintre un bărbat și o femeie pot proveni din cauza evoluției sociale și biologice a fiecărui sex.

În trecut, rolurile bărbatului și femeii au fost bine stabilite: bărbatul era vânător și protector, timp în care femeia avea responsabilitatea de a procrea (copii, un cămin, familia ca un tot unitar).

Astfel, bărbații au dezvoltat un stil de comunicare precar, orientat mai degrabă spre rezolvarea problemelor și mai puțin spre subiecte sensibile, cum pot fi cele ale primelor întâlniri.

„Responsabilă” este… societatea

Societatea joacă și ea un rol deosebit de important în ceea ce privește comportamentul partenerilor în timpul întâlnirilor romantice. Așteptările societății pot pune o presiune imensă pe bărbații care se simt obligați să se comporte într-un anume fel și să dea „tonul” unei discuții.

Se „codesc” în a-și exprima emoțiile

Încă de demult, bărbații au fost învățați să își ascundă simțirile, slăbiciunile și să evite să fie vulnerabili, îndeosebi în fața partenerelor. Acest lucru poate că a influențat mult și modul în care se desfășoară conversațiile la primele întâlniri romantie. Adresarea întrebărilor personale și dezvăluirea de informații sensibile implică o anumită deschidere emoțională.

Fac totul să te impresioneze

În cele mai multe dintre cazuri (dacă nu în toate), bărbații își doresc să impresioneze femeia. Astfel, își îndreaptă atenția mai degrabă pe teme mai puțin personale. De multe ori chiar epatează din această încercare acerbă de a-și demonstra abilitățile și interesele, doar pentru a câștiga aprobarea și/sau admirația femeii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân