De ce înșală bărbații căsătoriți? Iată 5 motive pe care trebuie să le știi

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce înșală bărbații căsătoriți? Iată 5 motive pe care trebuie să le știi
De ce înșală bărbații căsătoriți? Iată 5 motive pe care trebuie să le știi / Sursa foto: profimedia

Există o sumedenie de motive pentru care bărbații căsătoriți înșală. Peste 40% dintre cuplurile căsătorite sunt afectate de infidelitate și, în pofida procentului ridicat, majoritatea dintre ei spun că înșelatul este un comportament greșit.

Însă motivele care declanșează infidelitatea sunt uneori surprinzătoare și te pot ajuta să o previi, spun specialiștii. Iată câteva dintre acestea!

Totul se rezumă la apreciere

Când ne simțim apreciați, suntem încrezători, mândri, ne simțim iubiți, doriți, aleși în fiecare zi! Timp în care, când ne simțim neglijați emoționali, suntem tentați să fim copleșiți, anxioși, triști. Și situația se înrăutățește și mai tare în special dacă îi verbalizezi partenerului tău toate aceste feluri în care te simți, iar el te ignoră.

Astfel, chiar dacă nu se justifică niciodată infidelitatea, neglijarea emoțională a partenerului e reală și are consecințe însemnate. Poate zdruncina o relație din temelii.

Dacă ne uităm la statistici, bărbații care au înșelat au susținut că iubita sau soția nu mai era cu ei în relație demult. Cu alte cuvinte, o nouă femeie apare în viața unui bărbat atunci când partenera nu mai reprezintă o prezență atât de puternică încât să anihileze tentația unei aventuri.

Are o dependență…

Trăsăturile narcisiste sau tulburările de personalitate sunt asociate cu o probabilitate mai mare de a înșela. Dependența de sex: cu siguranță, dependența de sex la un partener crește șansa ca acesta să fie nemulțumit de partea de sex din căsnicia să și să caute în altă parte.

Și nu numai de sex! Poate avea o problema cu alcoolul, drogurile care îl afectează în luarea deciziilor, de aici rezultând deciziile regretabile de natură sexuală.

Egoismul! Este posibil că primordial pentru el să fie consideraţia pentru propria lui persoană

Este posibil că el să nu fi intenționat niciodată să fie monogam. Să se simtă atât de unic, de special încât să considere că regulile obișnuite nu sunt aplicabile și în cazul său. Poate să simtă că este diferit și că merită ceva special… ce alți bărbați nu au.

Compatibilitate scăzută

Cu sau fără factori de risc individuali sau conjugali, există o serie de motive posibile pentru infidelitatea conjugală. La baza acestora stau, totuși, câteva mai însemnate, iar cel mai important este cel al nevoilor nesatisfăcute. 

Un partener poate fi incapabil să îndeplinească nevoile celuilalt deși, de cele mai multe ori, aceste nevoi nu au fost exprimare corect. Un alt motiv poate fi lipsa abordării directe a problemelor din cuplu.

Evitarea conflictelor este un alt element crucial în comunicarea de cuplu

Nemulțumirea față de căsătorie, fie ea emoțională sau sexuală, este destul de comună. Căsătoria este o muncă continuă și, fără îngrijire reciprocă, cuplurile se pot destramă.

O căsătorie fără intimitate este adesea considerată nulă. Iar în acest caz, aventură este o strategie de ieșire – o modalitate de a pune capăt unei căsnicii nefericite.

Citește și: Există scuze pentru infidelitate sau suntem doar victimele ei?

Sursă: VeryWellMind

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân