De ce femeile inteligente rămân blocate în relații toxice?

  • Publicat:
De ce femeile inteligente rămân blocate în relații toxice?
Sursa foto: shutterstock

Probabil că și tu te-ai întrebat, cel puțin odată în viață, cum de acea prietenă frumoasă, mișto, puternică, total capabilă și gata de orice stă alături de un partener nepotrivit. Iată câteva motive psihologice adânci pentru care femeile inteligente stau în relații nesănătoase! 

De ce femeile inteligente stau blocate în relații nesănătoase, cu bărbați care nu le respectă?

Se tem de singurătate și uită cine sunt, de fapt, și câtă putere au

IQ-ul aparent nu are nicio legătură cu teama de singurătate. Multe dintre femeile din ziua de azi se regăsesc în următorul context: relații monotone, ce nu le aduc fericirea sau mai rău, le distrug.

Teama de a nu găsi partenerul ideal, cel conform așteptărilor lor, poate fi extrem de puternică. În consecință, credința eronată instalată este aceea că orice relație este mai bună decât nimic.

Citește și: 10 semne care arată că ești o femeie inteligentă

Chiar dacă afișează o încredere debordantă, acesta este doar un scut. În realitate, majoritatea femeilor inteligente sunt lipsite de încredere

Zâmbește mereu, arată că scoasă din cutie și pare că nimeni și nimic nu poate dărâma zidul încrederii pe care îl afișează. În realitate, acest zid este doar o armură cu care femeia inteligentă își ascunde fricile și nemulțumirile de sine.

Iar o astfel de femeie este în general predispusă să întâlnească și rămână alături de un partener toxic.

Securitatea, confortul și starea de bine nu îi sunt familiare

Femeile inteligente care au fost crescute într-un mediu dezechilibrat, în familii disfuncționale tind să considere relațiile sănătoase, atipice. Tocmai din acest motiv, să nu fii surprinsă dacă vezi multe femei extrem de inteligente în relații nesănătoase în mod repetat. Atât au experimentat, atât știu. Și e nevoie de ajutor specializat pentru a ieși din acest pattern nociv.

Citește și: 6 motive bune pentru care bărbaților le plac femeile inteligente

Au traume din copilărie nerezolvate încă, în special traume paterne

Oricât de inteligentă ar fi o femeie, și oricât de mult ar lucra la ea însăși, nu va putea avea toate traumele rezolvate. Și una dintre cele mai adânci este relația cu tatăl. Sau cu figura paternă, cu figura masculină cu care are asociată copilăria.

Această formă de traumă afectează și are un impact major asupra relațiilor sale de la maturitate. Drept urmare, dacă o femeie acceptă un partener toxic, înseamnă că are o rană emoțională pe partea parternă. Iar rana este un bagaj emoțional foarte greu de cărat chiar și pentru cea mai inteligentă femeie pe care o cunoști.

Surse: Femina, Your Tango, The Minds Journal

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”