5 semne că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu

  • Publicat:
5 semne că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu
Sursa foto: shutterstock

Cum poți fi cu adevărat fericită într-o relație astăzi? Gândul că ai un partener, un om drag pe care să te bazezi, care îți este alături și la bine și la greu îți face sufletul să zâmbească? Iată care sunt cele mai importante semne, potrivit specialiștilor, care relevă faptul că ești cu adevărat fericită în relația de cuplu.

5 semne că ești cu adevărat împlinită în relația ta de cuplu actuală

Resimți bucurie în suflet mai tot timpul

Dacă atunci când fluturii din stomac dispar și-n locul lor rămân bucuria, liniștea și starea de bine, înseamnă că ești în relația potrivită.

În fond, despre asta este vorba într-o relație sănătoasă, despre acea stare de bine pe care o resimți mai mereu alături de partener.

Citește și: 10 lucruri pe care cuplurile fericite le fac zilnic

Disputele voastre sunt acum constructive și pot fi rezolvate matur

Relație fără certuri nu există. Contează enorm însă cum le și gestionați. Dacă vreți să aveți mereu dreptate și să arătați cu degetul către celălalt, acesta este un semnal că incă nu v-ați maturizat și că sunteți mai interesați de voi înșivă, și nu de calitatea relației.

În schimb, dacă liniștea în cuplu este cea care contează, atunci sunteți pe drumul cel bun.

Deveniți pe zi ce trece o versiune mai bună a propriei persoane

Să îl schimbi pe celălalt nu este nici sănătos și nici indicat. Să fii aproape de celălalt și să scoți ce e mai bun din el, însă, este minunat. Și dacă împreună reușiți să faceți asta zi de zi, să construiți cărămidă cu cărămidă versiuni extraordinare ale propriei persoane, este splendid.

Citește și: Ritualuri de dragoste – cum poți avea o relație de cuplu fericită

Îți place de omul cu care ești

Să iubești e una. Să placi omul de alături e complet distinct. Dacă și ție îți place să îl auzi vorbind, îți place de el ca persoană, și nu doar atunci când este cu tine, ci și-n prezența altor oameni, înseamnă că partenerul tău este pe placul tău. Și acest lucru este foarte important, dacă nu cel mai important, într-o relație!

Nu mai aveți bariere, comunicați deschis și sincer, fără șabloane

Când te afli într-o relație implinitoare, îți asculți activ partenerul, nu te plictisești niciodată de poveștile sale, iar comunicarea voastră este una naturală.

Dacă și tu ai ajuns alături de omul tău în acest punct, relația voastră este una destinată succesului. Atenție, însă! Nu faceți rabat de la micile obiceiuri sănătoase pe care deja le-ați implementat în cuplu. Doar ele vă vor garanta fericirea și liniștea pe termen lung.

Citește și: Fericirea în cuplu – 5 sfaturi de pus în aplicare

Surse: Extensions, Choices Psychotherapy, Everyday Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân