Cât de des trebuie să faceți sex pentru a rămâne însărcinată?

Unele cupluri cred că activitatea lor sexuală este suficientă pentru ca femeia să rămână însărcinată. În realitate, nu fac sex suficient de des.
Cât de des trebuie să faceți sex pentru a rămâne însărcinată?
Cât de des să faci sex pentru a rămâne însărcinată? Foto: Shutterstock

Nu doar numărul contactelor sexuale neprotejate contează ci există mult mai mulți factori pentru a se instala o sarcină. Printre ele se numără: vârsta. Ce este oare de făcut pentru a-ți spori șansele să rămâi însărcinată natural?

La câte informații și ustensile există în ziua de astăzi, să rămâi însărcinată pare ușor. Deși avem la dispoziție aplicații pentru indicarea perioadei fertile, teste de ovulație, social media plină de informații, totuși procesul este contraintuitiv. Sarcina nu se instalează. Și apar întrebările.

Cam în cât timp femeia poate rămâne însărcinată dacă cuplu își dorește un copil?

”80% dintre cupluri reusesc in primele 6 luni de raporturi sexuale neprotejate, însa fecunditatea maximă este în primele 3 luni” a explicat dr. Cristina Tănase Damian, medic ginecolog, expert în infertilitate.

Femeia își pierde mai repede fertilitatea decât bărbatul

Apropo de fertilitate, trebuie să știți că fertilitatea în jurul vârstei de 30 de ani este scăzută la jumătate comparativ cu vârsta de 20 de ani. În general, fertilitatea variază între femei și bărbați, însă la femei înaintarea in vârstă reprezintă un factor cheie în conceperea unui copil. Pentru că multe femei preocupate de carieră se întreabă când este momentul potrivit să facă un copil iată explicațiile medicului ginecolog: ”Pentru femei fertilitatea scade accelerat după vârsta de 35 de ani. Pentru bărbați fertilitatea scade după vârsta de 50 de ani”.

Frecvența raporturilor sexuale are oare vreo importanță atunci când vorbim despre fertilitate?

”Deși toată lumea are impresia că “face ce/cât/când trebuie” și pare relativ simplu, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Nu de puține ori, întâlnesc în consultație cupluri care cred că au o problemă, când de fapt “practica ne omoară” a mai completat dr. Cristina Tănase Damian.
În funcție de vârsta partenerilor care doresc un copil statisticile arată că un contact sexual la fiecare 2 zile presupune asigurarea unui succes, însă contactul sexual zilnic pare că are totuși un avantaj.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristina Tănase Damian - Medic specialist obstetrică-ginecologie
Dr. Cristina Damian este medic specialist în Obstetrică-Ginecologie și infertilitate, având competențe solide în Ultrasonografie obstetricală, Histeroscopie și Colposcopie, precum și în Infertilitatea Cuplului. Este membru al Colegiului Medicilor din România și al Societății Internaționale ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân