Poziții sexuale care te ajută să arzi mai multe calorii

Din fericire, anumite poziții sexuale te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Iată care sunt cele mai eficiente în arderea grăsimilor!
Poziții sexuale care te ajută să arzi mai multe calorii
Foto: shutterstock

Nu mai este niciun secret faptul că sexul vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate, în special pentru sănătatea mentală, dar cu siguranță ai auzit că acesta ajută oarecum și în procesul de slăbire. Acest lucru este posibil datorită arderii grăsimilor în timpul actului sexual, iar anumite poziții sexuale pot ajuta în acest sens.

Pozițiile sexuale pot ajuta la arderea grăsimilor?

Actul sexual nu arde același număr de calorii ca atunci când alergi pe bandă sau mergi pe bicicletă, dar totodată rezultatele depinde de la o persoană la alta. Depinde foarte mult de greutatea pe care o ai, de tipul de sex pe care alegi să-l faci cu partenerul, cât de activ ești în timpul partidei, durata partidei de des, dar și cât de mult îți crește pulsul. Un studiu din 2013 publicat în PLoS One, la care au participat tineri cu vârste de 20 de ani, s-a descoperit că o sesiune de 30 de minute poate arde până la 150 de calorii, echivalentul a 15 minute de jogging.

Poziții sexuale care te ajută să arzi mai multe calorii

Anumite tehnici te pot ajuta să transformi sexul într-un antrenament pe cinste prin arderea caloriilor și îmbunătățirea activității fizice, dar și întărirea sistemului imunitar, scăderea tensiunii, reducerea stresului și amplificarea relaxării. Următoarele aproximări ale caloriilor arse au la bază formula MET, adică echivalentul metabolic, o unitate de măsură folosită pentru a descrie câte calorii sunt arse în timul unei activități în funcție de timp și greutate.

Doggy style

O femeie va arde în această poziție aproximativ 98 de calorii, în timp ce un bărbat va arde estimativ 150 de calorii. În plus, în timpul sexului, dacă este practicat din această poziție lucrezi mai multe grupe musculare, precum brațe, bicepși și tricepși, umeri, abdomen. În plus, poziția doggy style este o poziție care ajută la stimularea punctului G și permite totodată și stimularea clitorisului.

Cowgirl. Și cu fața, și cu spatele

Această poziție sexuală promite arderea caloriilor, indiferent de cum alegi să o practici: cu fața sau cu spatele la partener. Poți arde aproximativ 122 de calorii, iar mușchii folosiți sunt picioarele, mușchiul gluteal și abdomenul.

Poziții sexuale: Balerina

Această poziție sexuală presupune să stai în picioare, în timp ce partenerul te penetrează pe la spate. O femeie poate arde cu această poziție sexuală aproximativ 78 de calorii, în timp ce un bărbat poate arde până la 198 de calorii. Această poziție necesită echilibru și activarea musculaturii.

Podul

Similară poziției de yoga, aceasta presupune mobilitatea coloanei vertebrale și permite stimularea punctului G. Femeile vor arde aproximativ 85 de calorii, în timp ce bărbații ard 60 de calorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?