4 sacrificii pe care NU ar trebui să le faci în relația de cuplu

  • Publicat:
4 sacrificii pe care NU ar trebui să le faci în relația de cuplu
Sursa foto: shutterstock

Relațiile de iubire necesită sacrificii. Totuși, unele dintre ele pot aduce frustrări și dezamăgire. Indiferent de cât de mult ai iubi pe cineva, trebuie să ai grijă de tine în primul rând. Iată ce NU trebuie să faci sub nicio formă în relația de cuplu dacă vrei să fii fericită! 

4 sacrificii pe care nu ar trebui să le faci niciodată din iubire pentru celălalt

Psihologii avertizează că relațiile pot deveni toxice în momentul în care partenerii își pierd identitatea, uită de sine și încearcă să îl mulțumească pe celălalt.

Tot ei sunt de părere că pentru sănătatea relației de cuplu, nu trebuie să renunți la lucrurile pe care le prețuiești, la oamenii dragi, la visurile tale și la tine, ca un tot! Rămâi un întreg! Cel ce te va iubi și te va vrea în viața sa, te va lua ca atare!

Nu îți sacrifica viața profesională, aspirațiile, cariera

Dacă ai oportunități care ți-ar putea schimba viață pentru totdeauna, profită de ele! Nu le rata în numele iubirii. Mai târziu vei regreta acest lucru. Cariera este extrem de importantă, poate chiar mai importantă decât o relație romantică în multe dintre cazuri.

Citește și: Viața profesională împlinită? Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Nu îți sacrifica celelalte relații

Este normal să îți dorești să fii lângă partenerul tău mai mereu, însă nu e normal să renunți la celelalte relații din viața ta, la prieteni, la familie, la apropiați. Omul de lângă tine poate sta o perioada, cei din viața ta sunt acolo pentru totdeauna.

Nu îți sacrifica felul tău de-a fi sau, mai important, nu deveni ceva ce nu ești

Cei care aleg să se schimbe pentru partener și își sacrifică personalitatea sfârșesc, de regulă, în relații disfuncționale care le aduc suferință.

Fii naturală, fii tu, așa cum ești. Dacă celălalt te place și te ia ca atare, înseamnă că ești în relația potrivită. În caz contrar, dacă partenerul îți sugerează să te schimbi, desigur aici vorbim de schimbări majore în personalitatea ta, și să devii ceva ce nu ești, acea relație în mod clar va fi destinată pierzaniei.

Citește și: Acceptă ideea: niciodată nu vei reuşi să-l schimbi în bărbatul visurilor tale!

Nu îți sacrifica visurile proprii

Visurile sunt motorul vieții, ele sunt cele care ne motivează, ne îmbunătățesc viața și ne ajută să devenim cele mai bune versiuni ale noastre.

Dacă simți că nu poți lupta pentru ce iubești, nu poți crește, evolua sau avansa din cauza relației în care te afli, atunci clar există un red flag în relația ta de cuplu.

Scrie undeva mare și ia aminte mereu: Cine te iubește nu te va împiedica să îți urmezi visurile! 

Citește și: 8 scuze care ne pot ruina visurile

Surse: Live bold and bloom, Greater Good Magazine, Harrogate family Mag

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân