De câte ori zici ”DA” când de fapt vrei să spui ”NU”? Iată ce greșeală mare faci!

Despre puterea lui "NU!" vorbește deschis psihologul român în Germania Andrada Tache.
  • Publicat:
De câte ori zici ”DA” când de fapt vrei să spui ”NU”? Iată ce greșeală mare faci!
Andrada Tache, psiholog, foto arhivă personală

Trăim în societăți și în vremuri în care să fii amabil este o necesitate. Chiar o condiție să fii plăcut și agreat de către cei din jur. Însă setarea limitelor sănătoase este o regulă pentru a menține bune relații cu cei din jur și a păstra sănătatea psihică și emoțională. Chiar dacă pare greu de rostit în fața șefilor sau a unor membri ai familiei, NU este cuvântul salvator. Explică Andrada Tache, psiholog.

 

Este foarte dificil pentru unii oameni să știe ce vor în viață și de la viață, de la ei înșiși sau de la un partener. Dar, știți ceva? E mai simplu și mult mai important, din punctul meu de vedere, să știi CE NU VREI absolut deloc în viața ta, de la tine sau de la un partener. E atât de important să înveți să îți spui ție, dar și altora: „Nu!”.

Ce s-ar întâmpla în viața ta dacă ai începe să spui NU

În momentul în care poți să spui „NU, asta nu e pentru mine, nu voi accepta, nu voi primi, nu pot tolera”, atunci abia faci LOC lucrurilor potrivite ție să vină către tine, abia atunci vei avea baza să clădești UN IMPERIU.

E necesar să îi crezi pe oameni când îți spun că ei „NU vor, NU pot” să îți ofere anumite lucruri și să nu încerci să îi schimbi, ci să mergi mai departe.

Dezamăgirea apare DOAR atunci când refuzăm să îi ascultăm și să îi vedem pe ceilalți fix așa cum sunt ei și sperăm că ei sunt sau vor deveni, ajutați de noi, exact ce ne dorim noi să fie, exact ce avem noi nevoie ca ei să fie.

Inclusiv nouă trebuie să ne spunem NU atunci când este cazul

Dezamăgirea față de noi înșiși apare când nu suntem cinstiți cu noi și cu ce putem noi să facem, într-un anumit moment al vieții noastre.

Nu putem avea TOTUL, deodată. Nici nu trebuie. Putem avea TOTUL, pe bucăți, pe rând. Fiind cinstiți cu ce putem noi să ne oferim nouă, la un moment dat, valorificăm resursele noastre, creștem și ne dăm voie să amânăm alte lucruri care nu ne sunt priorități, pentru mai târziu. Întotdeauna va veni vremea lor, pentru ca întotdeauna vremea celorlalte lucruri trece. Nimic nu e etern.

Cu alte cuvinte, să învățăm să spunem „NU!” este esențial. ALTFEL, ne lăsăm purtati de val, la mila destinului și a altora.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân