Dacă face aceste lucruri la începutul relației, nu e romantic, chiar te manipulează

  • Publicat:
Dacă face aceste lucruri la începutul relației, nu e romantic, chiar te manipulează
Sursa foto: shutterstock

Cel mai cumplit lucru atunci când vine vorba de manipularea în relație este că, de cele mai multe ori, nici nu observi când aceasta se întâmplă. Poate că vei fi cucerită la început de gesturile sale romantice, de conversațiile lungi sau de promisiunile atât de atrăgătoare, însă trebuie să fii foarte atentă la semnalele despre care vom vorbi astăzi. Iată ce trebuie să ai în vedere!

Dacă face aceste lucruri la începutul relației, să fii sigură că te manipulează

Te sună și îți trimite des mesaje

Este adevărat că la început totul se întâmplă cu o frecvență rapidă, și conversațiile, și întâlnirile, șamd. Însă, lucrurile precipitate, precum conversațiile lungi, adesea inutile creează dependență. Dependența nocivă. 

Una e să își manifeste interesul în a ști de tine, alta să te sufoce cu tone de mesaje și să îți distragă atenția de la viață și munca ta sau de la lucrurile cu adevărat importante.

Citește și: Manipularea psihologică în cuplu: ce tulburări de personalitate poate avea un manipulator şi cum îţi dai seama că eşti victima lui

Folosește cuvinte prea mari încă din primele zile de relație

Îți spune că ești tot ce a visat vreodată? Că ești minunată, perfectă așa cum ești? Te alintă în fel și chip? Aceasta este o formă uzuală de manipulare. O relație trebuie să evolueze în mod natural, firesc. Tot ce vine forțat, grăbit, este fals. Și duce într-o direcție mai puțin bună.

Își pune viață pe hold pentru a fi cu tine

Poate că ți se pare romantic ca un bărbat să își manifeste interesul în a petrece tot mai mult timp cu tine, departe de prietenii săi, de familia sa, de oamenii cu care avea contact până să te cunoască pe tine, însă adevărul este altul. Nimeni nu uită de jobul sau, de prietenii săi, de viața sa dintr-odată și în favoarea altcuiva. Decât dacă are intenția de a manipula. 

Citește și: De ce ne lăsăm manipulaţi: 4 metode prin care ”acceptăm” manipularea

Vrea să îți cunoască părinții

Acest pas este cu adevărat important, în special într-o relație cu intenții serioase și planuri de viitor. Dacă, însă, insistă să îți cunoască familia mult prea devreme, când sunteți încă la începutul relației și nu va cunoașteți foarte bine, acesta este un alt semnal că se grăbește și e ceva necurat la mijloc. O relație sănătoasă evoluează în mod natural.

Vrea să va mutați împreună

E prematur să te muți cu cineva în aceeași casă după câteva luni de relație. Și nesănătos, în egală măsură. Să cunoști un om în toate formele sale ia timp.

Nu te grăbi, așadar, să faci acest pas dacă nu te simți pregătită. Iar dacă el face presiuni în direcția asta, întreabă-te ce îl mâna să acționeze așa? De ce se grăbește să împărțiți același spațiu?

Surse: Very Well Mind, Brides, Mind Body Green

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân