Cum să-i comunici partenerului că nu ești mulțumit de viața sexuală

De ce să vorbești deschis cu partenerul? Este oare comunicarea cheia unei relații de succes?
  • Publicat:
Cum să-i comunici partenerului că nu ești mulțumit de viața sexuală
Viață sexuală neîmplinitoare în cuplu? Cum să-i spui parternerului? Foto Shutterstock

Auzim tot mai des spunându-se ”comunicarea” este cheia. Ei bine, cum funcționează comunicarea în cuplu? Cum să-i spui partenerului că nu ai o viață sexuală împlinitoare alături de el? Cum să rămâi sincer față de tine și de partener fără să deranjezi prin dorințele și observațiile tale? Răspunde la aceste întrebări Cristina Andreea Stan,Cristina Andreea Stan, consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master. Ea este și autorul cărții ”Vrei să iubești? Începe cu tine!”

 

De ce să adresăm întrebări atunci când sunt nelămuriri? Este important să fim deschişi, să transmitem ceea ce simţim şi să ne interesăm de ceea ce simte partenerul, pentru a nu lăsa loc interpretărilor. Altfel, dacă nu întreb, există riscul ca imaginaţia mea să preia conducerea şi să ajung la nişte concluzii care nu au nicio legătură cu realitatea sau cu ceea ce se întâmplă în relaţia noastră.

Nicio persoană nu poate ghici gândurile celuilalt

De aceea, este mai bine să vorbim deschis, pentru simplul motiv că nici tu, nici partenerul nu aveţi darul de a ghici gândurile celuilalt. Există acest mit: dacă mă iubeşte, ar trebui să ştie ce îmi doresc. Este calea sigură spre frustrare, nu are nimeni de unde să ştie, dacă noi nu transmitem acel lucru.

Cum să comunici partenerul că nu ești satisfăcut de viața sexuală

Dacă, de exemplu, se diminuează frecvenţa raporturilor intime după o perioadă mai lungă de convieţuire, însă nimeni nu vorbeşte despre ce se întâmplă, fiecare îşi va imagina lucruri diferite şi îşi va face propriile scenarii: el poate va crede că ea nu îl mai doreşte, pentru că nu mai are iniţiative pentru relaţii intime (deşi poate ea este doar ruşinată de corpul său, după naşteri sau odată cu vârsta), iar ea va crede că el are pe altcineva, de exemplu, pentru că el nu se mai arată interesat de partea intimă (în timp ce el, probabil, începe să aibă modificări erectile, în funcţie de vârstă, iar acesta reprezintă, în viziunea lui, un motiv de rușine).

Este doar un exemplu despre ce consecinţe poate avea lipsa comunicării. Bineînţeles, este foarte importantă, în aceste situaţii, încrederea în celălalt, încrederea că acesta te va accepta şi cu umbrele şi problemele tale şi te va iubi în continuare.

Cristina Andreea Stan, foto arhivă
Cristina Andreea Stan, coach, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”