Cum îți poate afecta tehnologia viața de cuplu: 5 sfaturi practice

Tehnologia poate fi foarte dăunătoare în viața de cuplu atunci când nu este folosită inteligent. Mai mult de atât, aceasta a ajuns să devină o parte integrantă a vieții noastre.
  • Publicat:
Cum îți poate afecta tehnologia viața de cuplu: 5 sfaturi practice
Cum îți poate afecta tehnologia viața de cuplu: 5 sfaturi practice sursa foto: Pexels

Tehnologia are un impact atât negativ, cât și unul pozitiv asupra vieții. Acum un deceniu, nimeni nu și-ar fi imaginat că tehnologia va prelua controlul lumii. Cu toate acestea, în ziua de azi, aproape fiecare persoană folosește telefonul pentru diferite scopuri. Din păcate, s-a dovedit că mulți sunt dependenți și nu pot rezista nici măcar câteva minute fără a arunca o privire în telefon.

Revoluția digitală a smartphone-urilor a avut un impact benefic asupra calității vieții, făcând toate atribuțiile de zi cu zi mult mai ușor de îndeplinit. Cumpărăturile sunt doar la un click distanță, iar întâlnirile la fel.

Însă dacă nu există o utilizare inteligentă a smartphone-ului, acesta poate distruge relațiile și poate afecta în timp sănătatea. Dacă ai început să simți că smartphone-urile au un efect asupra relațiilor tale amoroase, atunci aruncă o privire la cele 5 sfaturi practice care te pot ajuta ca smartphone-ul să nu-ți acapareze relațiile.

  1. Nu lăsa aplicațiile mobile să înlocuiască de tot atribuțiile de zi cu zi

În zilele noastre, este foarte ușor să-ți faci treburile și rutina obișnuită  cu ajutorul unui smartphone. Există aplicații de tot felul, de la cele care te ajută să te trezești în fiecare dimineață și până la cele care te ajută să adormi. Chiar dacă este de mare ajutor, folosirea multor aplicații duce implicit la o dependență de telefon și la neglijarea apropiaților. O relație sănătoasă și fericită se construiește cu ajutorul comunicării armonioase și a timpului petrecut împreună.

Iată câteva lucruri simple cu ajutorul cărora poți evita folosirea telefonului:

∙ Începe să folosești foaia și pixul cât mai mult pentru a luat notițe importante sau pentru a face lista de cumpărături înainte de a pleca la supermarket

∙ Folosește un calculator fizic în locul aplicației de pe telefon

∙ Folosește un ceaș deșteptător în locul telefonului

∙ Împărtășește povești și amintiri cu partenerul înainte de somn și renunță la statul pe rețelele sociale

  1. Oprește notificările

Rețelele sociale, aplicațiile de știri sau aplicațiile folosite pentru divertisment îți trimit nenumărate notificări, astfel încât să-ți distragă atenția. În realitate, acest lucru va distruge relația cu partenerul de viață. Atunci când ești într-o discuție cu partenerul tău, concentrează-te pe conversație, fără a te uita la notificările de pe telefon.

Mai mult de atât, asigură-te că:

∙ Dezactivezi notificările aplicațiilor inutile de pe telefonul tău.

∙ Setezi o oră la care telefonul tău să se oprească și să poată fi folosit doar pentru apelurile de urgență de la persoanele preferate. Astfel, vei putea să acorzi timp, înainte de somn, ție și partenerului tău.

  1. Fii transparent față de partenerul tău

Nu trebuie să-ți dezvălui parolele sau să-ți urmărești partenerul pe fiecare platformă online. Dar să fii deosebit de secretos în ceea ce privește informațiile de conectare sau refuzul de a te împrieteni cu el pe Facebook pot face să pară ca ascunzi ceva. Nu-i oferi această impresie dacă vrei ca totul să decurgă cât mai bine între voi. A cere parola partenerului fără un motiv întemeiat poate fi la fel de neliniștitor. Cheia spre succes în relație nu este o regulă strictă, ci transparența în comportamentului tău. Există o mare diferență între confidențialitate și secret.

  1. Petrece din ce în ce mai mult timp cu partenerul tău

A petrece timp și a petrece timp de calitate este o mare diferență. Foarte mulți petrec timpul lângă partenerii lor, ci nu cu partenerii lor. Este neplăcut să-ți vezi partenerul că stă lângă tine și tastează sau scrolează pe telefon o bună parte din timp. Închide-ți telefonul și ieși împreună cu partenerul tău în oraș, la o plimbare sau luați cina împreună în locul vostru preferat. Poate fi dificil la început, dar cu timpul va deveni parte din rutină.

Surse: webnots.com, christinecarter.com, readersdigest.ca

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”