Micro-infidelitatea: cât de gravă este și cum se manifestă infidelitatea online?

  • Publicat:
Micro-infidelitatea: cât de gravă este și cum se manifestă infidelitatea online?
Sursa foto: shutterstock

Dacă până nu demult infidelitatea însemna a-ți prinde partenerul sărutând sau având relații intime cu o altă persoană, iată că, în viață modernă, aceasta capătă înțelesuri mai complexe. Iar unul dintre aceste înțelesuri fac referire la infidelitatea din online, pe care experții în relațiile de cuplu o numesc micro-infidelitate. 

Micro-infidelitatea: ce este, cum se manifestă, ce presupune în mod concret

Micro-infidelitatea, conform spuselor specialiștilor, reprezintă un cumul de gesturi și comportamente subtile ale partenerului. Un tip de flirt sau de micro-infidelitate este să ai contact cu o altă persoană fără că partenerul tău să știe, indiferent dacă este vorba de contact fizic sau nu.

Psihologul Martin Graff, profesor la Universitatea South Wales, susține faptul că în ziua de azi, în era modernă, a fi infidel poate fi extrem de ușor. Și chiar dacă infidelitatea din online poate fi diferită de cea tradițională, consecințele sunt aceleași, subliniază acesta.

„Poate fi ceva foarte simplu, precum aprecierea pozelor unei persoane pe Instagram, în mod repetat, sau comentând public pozele cuiva de pe Facebook. Multe dintre relațiile umane s-au mutat online”, menționează Martin Griff.

Micro-infidelitatea poate lua mai multe forme, însă unele dintre cele mai comune includ:

  • flirtul cu alte persoane în online (complimente, aprecieri, etc)
  • adăugarea unui fost partener pe rețele de socializare fără ca actualul să știe
  • trimiterea de emoticoane cu conotație personală altor persoane
  • salvarea în telefon a unei persoane sub un alt nume
  • verificarea frecventă a contului de socializare a unei persoane de sex opus

Pe scurt, manifestarea unui interes în online pentru o persoană din afara relației de cuplu poate constitui așa numita micro-infidelitate.

„Niciodată nu a fost fost mai simplu să monitorizezi comportamentul iubitului. Sunt atât de multe informații online pe site-uri precum Facebook și Instagram încât nici nu e nevoie să sapi foarte adânc”, a mai adaugat profesorul Martin Griff.

Concluzie: flirtul din online poate stârni reale probleme în cuplu

Cercetările au arătat că trimiterea unor poze pe Facebook sau a unor mersaje private pe rețelele de socializare poate stârni gelozie. Mai mult, unele studii au scos la iveală faptul că discuțiile de natură intimă sau personală cu persoane de sex opus pot fi considerate o formă de infidelitate mai gravă decât ar fi vizionarea de filme pentru adulți, de pildă.

Iar infidelitatea, odată dezvăluită și cunoscută, poate fi trăită ca o formă imensă de trădare: a încrederii, a trecutului relației, a ceea ce s-a construit în doi, a viselor, a așteptărilor, a promisiunilor. Și da, poate destabiliza serios un cuplu, avertizează specialiștii.

Sursa: The Telegraph

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
5 semne că mariajul tău nu va dura mult
5 semne că mariajul tău nu va dura mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân