Crezi că iubitul tău este zgârcit?

Multe dintre certurile dintr-un cuplu pleacă de la bani. Stabilirea unor reguli clare privind cheltuielile se recomandă.
  • Publicat:
Crezi că iubitul tău este zgârcit?
Cum îți dai seama că ai de-a face cu un zgârcit? Foto: Shutterstock

Despre dragoste numai de bine. Despre iubire numai de bine. Despre îndrăgostire numai de bine. Despre dor numai de bine. Despre clipe frumoase petrecute în cuplu numai de bine. Despr planuri împreună numai de bine. Dar cum rămâne cu cheltuielile care sunt aferente unui cuplu?

Unul dintre cele mai sensibile subiecte atunci când vine vorba despre un cuplu nou dar și un cuplu vechi este cu siguranță: banii. Cum se împart cheltuielile? Ce model se urmează: cel tip ”modă veche” când bărbatul plătește marea majoritate a cheluielor sau modelul nemțesc în care fiecare participă în mod egal la cheltuieli. Sau modelul free style? Într-un final, fiecare cuplu are dinamica sa și regulile sale de funcționare. Însă, o mulțime de femei se tem să dea de un zgârcit. Și reciproca este valabilă. Iată câteva semne și simptome ale zgârcitului în cuplu.

Ce gesturi tradează un zgârcit în cuplu?

”Există o diferență între a fi zgârcit și a fi cumpătat. O persoană cumpătată nu va face extravaganțe financiare, însă își va permite, din când în când, și mici bucurii, cheltuieli care ies din sfera necesităților. Cineva avar, nu„ a explicat Cristina Andreea Stan, consilier pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master. Am cerut mai multe amănunte. ”Un zgârcit va tăia de pe listă orice nu este absolut necesar, așa cum Hagi Tudose tăia coada pisicii pentru ca aceasta, atunci când intra în cameră, să nu țină ușa deschisă prea mult timp și să intre frigul” a mai completat coach-ul.

Crezi că partenerul sau partenera ta este zgârcit(ă)?

Nu este confortabil să deschidem anumite subiecte cu iubitul sau iubita însă după ce identificăm un anumit tip de comportament care nu ne este pe plac pentru binele relației este în regulă să vorbești pe această temă. ”Ca femeie poți identifica ușor dacă ai de face cu un zgârcit chiar de la primele întâlniri, dacă ești atent. Fie îți va oferi mereu doar o cafea și nu te va scoate la masă, fie va dori să împărțiți un aperitiv, o pizza sau un desert. Va comenta prețurile prea mari, va comanda felul de mâncare cel mai convenabil ca preț. Va fi atent la cadourile pe care ți le face – cât mai simbolice sau lucruri necesare: îți va lua de ziua ta cadou un filtru de cafea, pentru că oricum aveați nevoie de unul, cel vechi se stricase” a mai explicat Cristina Andreea Stan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân