5 tipuri de prietene de care orice femeie are nevoie în viața ei

  • Publicat:
5 tipuri de prietene de care orice femeie are nevoie în viața ei

O cea mai bună prietenă care e mereu acolo când ai nevoie, este inspirație pentru tine, dar și partenerul ideal de aventură sună frumos în teorie, dar, în mod realist, persoana care te face să râzi instantaneu nu poate fi neapărat aceeași persoană care oferă sfaturi excelente sau cea care răspunde imediat la telefon – și asta e în regulă. Sună-ți prima prietenă pentru un tur al barurilor sâmbătă seara, dar poate nu este cea mai bună idee să o treci în telefon pe post de contact de urgență. 

„Ca ființe umane, avem nevoi diferite și nicio persoană nu ar putea să le îndeplinească pe toate în același timp”, spune psihologul Andreea Cristea. „Este important să nu te aștepți ca o singură persoană să fie totul pentru tine.”

Iată cinci tipuri de prietene de care fiecare femeie are nevoie în viața ei:

Prietena pe care o cunoști de o viață

A crescut alături de tine, a stat lângă tine cu bune și rele și înțelege istoria complicată care stă la baza fiecărei dezamăgiri romantice și a fiecărui conflict familial. „A fi înțeles și a avea o vedere constantă asupra ta de-a lungul timpului te ajută să dezvolți o senzație de stabilitate”, spune psihologul Andreea Cristea. „Un prieten care îți poate spune, ‘Întotdeauna te stresezi înainte de o vacanță, dar întotdeauna ești bine’, ajută foarte mult.”

Cu o colecție de glume doar ale voastre, poate trece mult timp fără să vă vedeți și totuși să reluați de unde ați rămas când vă reîntâlniți. Da, vă și certați, dar această prietenă te vede exact așa cum ești și ești liniștită știind că ești legată de ea pe viață.

Prietena care te inspiră

Această prietenă radiază pozitivitate, probabil pentru că trăiește cea mai bună viață pe care tu ți-o poți imagina, fie că asta înseamnă să urce pe Kilimanjaro, să meargă într-o călătorie spirituală de yoga sau să exceleze la noul ei job. „Uneori ne motivăm când ne comparăm cu cineva idealizat într-un fel. Acest lucru ne ajută să ne atingem propriul potențial”, spune psihologul Andreea Cristea.

Cu alte cuvinte, vrei să fii mai asemănătoare cu prietena care te inspiră, pentru că ea îți susține obiectivele și are încredere că vei reuși în orice îți propui. Ea vede ce e mai bun în tine și, ca rezultat, pleci mereu de lângă ea simțindu-te mult mai încrezătoare.

Prietena care îți este confident și care este mereu acolo când ai nevoie

Această prietenă este de încredere și știi că va fi mereu acolo pentru tine când ai nevoie.  Ea va lăsa totul deoparte pentru a te ajuta dacă ești într-o situație dificilă și te ia mereu în serios. Ceea ce vă leagă este încrederea, pe care și ea o ia în serios, ceea ce înseamnă și că dacă împărtășești un secret cu ea, acesta rămâne între voi.

Prietena cu experiențe comune

O prietenă cu experiențe comună este un alt personaj cheie de sprijin în viața ta. O prietenă care „înțelege” poate arăta diferit în funcție de etapa vieții în care te afli și de ceea ce îți ocupă timpul. „Dacă ești mamă, sunt alte prietene mămici. Dacă planifici nunta, e cineva care tocmai a trecut prin asta. Dacă ai anxietate sau depresie, e o prietenă care se luptă cu același lucru și îți poate oferi sfaturi și strategii care chiar funcționează”, spune psihologul Andreea Cristea.

Sora pe care nu ai avut-o niciodată

Cu genul acesta de prietenă, până și tăcerea este confortabilă. Sora pe care nu ai avut-o niciodată  – care ar putea fi o prietenă apropiată, o colegă de apartament sau chiar o colegă de serviciu – este cineva cu care împarți o intimitate atât de confortabilă încât poți să te bucuri de prezența celuilalt fără nevoia de conversație sau de distracție. Asta nu înseamnă că nu vă veți găsi pe voi înșivă improvizând la nesfârșit atunci când începeți să discutați, dar nu aveți nevoie de asta. Puteți sta la fel de bine să citiți sau să vă uitați la televizor, pentru că în prezența ei te simți mereu acasă.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân