5 întrebări care te pot ajuta să depășești orice ruptură, atât în sfera sentimentală, cât și în relațiile de prietenie

  • Publicat:
5 întrebări care te pot ajuta să depășești orice ruptură, atât în sfera sentimentală, cât și în relațiile de prietenie
Sursa foto: shutterstock

Când vorbim de o ruptură, fie de un partener de viață, de un soț sau de o prietenă bună, există întotdeauna acea perioadă de „doliu emoțional”, perioada în care cântărești relația proaspăt încheiată.

Iată ce întrebări să îți adresezi pentru a ști că ai luat decizia corectă!

Care a fost rolul meu în această ruptură?

Asumă-ți și tu partea ta de vină. E ca la tango, e nevoie de doi. Nu îl acuza doar pe celălalt de deteriorarea relației. În momentul în care vei accepta toate cauzele rupturii, în care vei conștientiza că și tu ai contribuit activ la ruptură, abia aunci vei reuși să te detașezi.

A da vina pe partenerul nostru ne permite să ne eliberăm de o potențială vină și remușcare. Dar, de cele mai multe ori, atribuim vina pentru a ne proteja de admiterea faptului că este posibil să fi jucat un rol în felul cum au evoluat lucrurile. Este nevoie de doi oameni pentru a crea fericirea și este nevoie de doi oameni pentru a eroda această fericire”, explică Karla Ivankovich, psiholog clinician.

Ce mi-a adus această relație?

Fii sinceră cu tine. Cine a fost, de fapt, persoana de care te-ai rupt? Fie că vorbim de o prietenă sau de un iubit. Ce au adus ei în viața ta și ce gol rămâne acum în urma lor? Ce nevoi îți alina prezența lor, dar cel mai important, ce traume îți declanșau aceștia? A conștientiza aceste aspecte înseamnă VINDECARE. Iar vindecarea te ajută nu doar să mergi mai departe, ci să mai pui o cărămidă la temelia evoluției tale proprii.

Care sunt credințele mele limitative?

Ce anume din trecutul tău te-a adus la acea credință și ce te obligă să te întâlnești cu tipi toxici care nu te fac să te simți bine în pielea ta?”, întreabă Laurel House, expert în dating.

Dacă identifici un anumit tipar printre cei pe care îi ții aproape de tine, nu există niciun moment mai bun de a schimba acest lucru decât cel de ACUM. Detașează-te, ieși din relațiile care nu îți fac bine. De orice natură ar fi acestea.

Citește și: Prietenie toxică: cum să știi dacă e timpul să închei o astfel de prietenie?

Ce pot face diferit în următoarea relație?

Experții susțin faptul că mintea noastră este atât de evoluată încât atunci când îți propui ceva, vei atrage doar condiții favorabile pentru împlinirea gândului respectiv. În acest caz, dacă îți propui să ai relații sănătoase, mintea ta va începe să lucreze, să caute oportunități care te vor purta în brațele unui partener potrivit, unui prieten real, șamd.

Trasează-ți clar limitele, conturează-ți dorințele. Și… ai încredere în Divinitate. Îți va trimite ceea ce îți dorești! Atenție… la timpul potrivit.

Care sunt planurile mele pentru mine?

Orice FINAL înseamnă și un nou ÎNCEPUT. Fie că ai întrerupt relația cu partenerul de viață, cu asociatul de business sau cu prietenă cea mai bună, dincolo de rana din suflet există și un lucru pozitiv. Privește lucrurile așa! Te poți reinventa!

Citește și: De ce rămânem fără prieteni pe măsură ce îmbătrânim?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân