5 modalități prin care îți poți gestiona relația cu un partener nesigur și care nu are încredere în el

Când avem de-a face cu un partener nesigur, epuizarea apare inevitabil. Oferă-i ajutor si răbdarea de care are nevoie pentru a trece împreună de această barieră a relației voastre.
  • Publicat:
5 modalități prin care îți poți gestiona relația cu un partener nesigur și care nu are încredere în el
Insecuritate. 5 modalități prin care îți poți gestiona relația cu un bărbat nesigur și care nu are încredere în el sursa foto: Shutterstock

A avea de-a face cu un partener nesigur poate fi epuizant. Mai mult de atât, a învăța să faci față în mod eficient nesiguranțelor partenerului tău este cheia pentru a-ți menține relația și pentru a preveni epuizarea emoțională.

Majoritatea bărbaților nu sunt conștienți de nesiguranța lor. Dacă te întâlnești cu un bărbat nesigur, este posibil să nu observi nesiguranța lui la începutul procesului de apropiere. Pentru a evita o relație toxică, ar trebui să fii atentă la unele trăsături comportamentale ale posibilului tău partener. Exagerează când vine vorba de exprimarea sentimentelor? Este prea lipicios sau prea secretos? Iată cinci moduri de a trata un partener nesigur.

  • Găsiți problema reală a partenerului

Nesiguranța este adesea un semn al stimei de sine scăzute, dar pot exista și alte probleme, temeri sau griji care fac partenerul tău să se simtă nesigur. În cazul în care a fost abandonat sau înșelat de partenerii anteriori, acesta se va simți îngrijorat de faptul că același lucru s-ar putea întâmpla din nou. Încurajează-ți partenerul să vorbească deschis, astfel încât să puteți lucra împreună și pentru a identifica cu adevărat problema din spatele acestei nesiguranțe.

  • Oferă-i sprijin deplin partenerului

Întrebați-vă partenerul de ce sprijin are nevoie pentru a se simți mai în siguranță. Problemele pe termen scurt, cum ar fi dificultățile de adaptare la schimbările vieții, pot provoca nesiguranță temporară care poate fi uneori rezolvată prin oferirea de ajutor și sprijin. Cu toate acestea, problemele emoționale adânc înrădăcinate, cum ar fi teama de respingere sau abandon, pot necesita ajutor profesionist.

  • Petrece timp de calitate împreuna cu partenerul tău

A petrece timp de calitate împreună este important pentru orice relație. Dar este și mai important atunci când un partener se simte nesigur. Fă-ți timp pentru partenerul tău, chiar dacă este doar pentru a luat cina în oraș sau a viziona un film împreună. Dacă locuiți împreună, încercați să petreceți ceva timp departe de casă sau de mediul obișnuit.

  • Menține echilibru reciproc

A liniști și susține un partener nesigur este adesea obositor, iar acest lucru îți poate afecta sănătatea. Așa că este important să ai grijă de propria bunăstare emoțională și să petreci ceva timp departe de partenerul tău. De asemenea, trebuie să rețineți că nu puteți rezolva problemele partenerului. Uneori, cel mai bun mod de a ajuta este să faceți un pas înapoi și să-i permiteți partenerului să găsească propriile soluții. Stabilește limite sănătoase și asigură-te că partenerul tău înțelege că ai nevoie de ceva timp pentru tine.

  • Mare atenție la manipulare

Oamenii cu nesiguranțe adânc înrădăcinate dezvoltă uneori moduri nesănătoase de a face față sentimentelor. Acest lucru se manifestă adesea ca șantaj emoțional sau tactici de manipulare. De exemplu, dacă partenerul tău se simte nesigur în legătură cu prieteniile tale cu alte persoane, poate pretinde că este bolnav sau poate provoca o ceartă pentru a te împiedica să petreci timp cu prietenii. Este posibil ca partenerul tău să nu fie conștient de faptul că folosește șantajul emoțional sau alte strategii de manipulare, așa că va trebui să abordezi subiectul cu delicatețe.

Să ai de-a face cu un partener nesigur poate fi dificil, dar există modalități de a-ți îmbunătăți relația și de a preveni problemele în viitor. Identificarea problemei reale, oferirea de sprijin, petrecerea timpului de calitate împreună, menținerea unui echilibru reciproc și conștientizarea manipulării, toate vor ajuta la îmbunătățirea șanselor pe termen lung ale relației voastre.

sursa: insightterapyllc.com, eharmony.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”