Ziua Internaţională a Cărţii: cum să scrii prima ta carte

Iată câteva sfaturi care să te ajute să scrii prima ta carte oferite cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii.
  • Publicat:
Ziua Internaţională a Cărţii: cum să scrii prima ta carte
FOTO: shutterstock / Ziua Internaţională a Cărţii: cum să scrii prima ta carte

În fiecare an sunt publicate peste 2 milioane de cărţi, iar până acum, la nivel mondial, totalul acestora a depăşit 130 de milioane de titluri. Cele mai multe volume văd lumina tiparului în China, în timp ce în India se citeşte cel mai mult. 

Scriitori celebri considerau că reţeta succesului unui autor vine din exerciţiul scrisului. Astfel, Anthony Burgess a scris zilnic, timp de 30 de ani, câte 2.000 de cuvinte. Scria la mai multe cărţi simultan, iar în unele seri se relaxa compunând muzică. La polul opus se află cunoscutul John Le Carre care scria fără niciun plan, preferând să-şi contureze mai întâi personajele, apoi lăsând totul la voia inspiraţiei. Alţi autori, precum Allan Bennet, se inspirau din ce auzeau în jurul lor, notând conversaţii auzite pe stradă sau în autobuz, în timp ce scrierile lui Charlote Bronte poartă amprenta tragediilor personale. Dan Brown s-a bazat pe acţiune pentru a ţine cititorul conectat, în timp ce Agatha Christie pe dinamismul dialogurilor.

”Indiferent de ce stil, tehnică sau tactică au aplicat, toţi autorii au un lucru în comun: au început să scrie. Contextul actual imprevizibil şi distanţarea socială pot oferi cadrul perfect pentru cei care doresc să scrie o carte. Iar noi le oferim un punct de plecare, de Ziua Cărţii, cu un mic ghid inspirat de marii autori ai lumii”, a precizat Florentina Ion, fondator al Editurii Didactica Publishing House.

Ghid pentru micii scriitori

A scrie poate fi astfel un exerciţiu de creativitate binevenit în această perioadă în care rutina şi activităţile limitate pot copleşi, poate fi un exerciţiu terapeutic, aşa cum o demonstrează diferite studii, sau pur şi simplu un mod de a te deconecta. Iar pentru cei care au copii, Editura Didactica Publishing House a adunat şi 10 sfaturi pentru micii cititori care doresc să fie scriitori.  

”Un exerciţiu de creativitate cum este scrierea unei cărţi poate fi o modalitate pentru copii de a-şi explora imaginaţia. Editura DPH are în portofoliu o mulţime de jocuri şi activităţi care vin în sprijinul creativităţii celor mici ghidându-i în acest proces. Ele pun în prim-plan gândirea logică, analiza şi sinteza, urmărirea unei structuri, dar şi abilităţile de comunicare, de rezolvare a problemelor, de leadership, adaptabilitate, etică sau inteligenţă emoţională”, a mai precizat Florentina Ion.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân