Stresul la locul de muncă: 5 metode să îl depăşeşti

Este adesea dificil să gestionezi factorii care declanşează stresul, din cauza diverselor distrageri care consumă gândurile. Iată cinci sfaturi care te-ar putea ajuta în gestionarea mai eficientă a stresului cauzat de locul de muncă.
  • Publicat:
Stresul la locul de muncă: 5 metode să îl depăşeşti

În calitate de angajat, este adesea dificil să gestionezi factorii care declanşează stresul, din cauza diverselor distrageri care consumă gândurile, scrie Mediafax.

Acestea fiind spuse, iată cinci sfaturi puse laolaltă de site-ul The Independent care te-ar putea ajuta în gestionarea mai eficientă a stresului cauzat de locul de muncă.

Cum scapi de STRESUL de la BIROU

1) Recunoaşte că eşti stresat

Sentimentul constant că eşti copleşit, probleme de sănătate – stresul se poate manifesta în diverse forme, care te pot afecta atât emoţional, cât şi fizic. Primul pas spre eliminarea efector negative ale stresului este de a recunoaşte faţă de tine însuţi că eşti stresat.

2) Identifică factorii care cauzează stres

Deşi pare evident, este mai greu de făcut decât spus. În mod normal, angajaţii sunt stresaţi de anumite task-uri, proiecte, atribuţii care au un deadline. Totuşi, cauza exactă – ce anume din acel proiect, ce deadline, ce detaliu al atribuţiilor – ei bine, identificarea acestora este puţin mai dificilă, dar crucială.

3) Descoperă un echilibru

Stresul este deseori cauzat de multele responsabilităţi pe care le impune job-ul, iar pentru a rezolva cât mai repede şi eficient sarcinile de la locul de muncă, angajaţii au tendinţa de a-şi pune viaţa personală pe plan secund. Ei bine, acest lucru nu este benefic pentru ei. Este necesară găsirea unui echilibru între cele două aspecte: muncă şi viaţa personală.

4) Terapia vorbirii

Împărtăşeşte povara cu ceilalţi. Vorbind cu cineva care cunoaşte problemele sau lucrează într-un domeniu similar cu al tău, te poate ajuta foarte mult în depăşirea stării de stres. De obicei, vorbind cu un coleg de muncă sau cu cineva care activează în acelaşi domeniu s-a dovedit a fi mult mai util decât vorbitul cu persoanele care nu înţeleg pe deplin contextul.

5) Fă mişcare fizică

Plimbă-te, aleargă, înoată, mergi cu bicicleta sau fă yoga – astfel de activităţi te pot ajuta enorm, deoarece mişcarea fizică ajută la eliberarea endorfinelor – celulele care ne fac mai fericiţi sau ne induc într-o stare de spirit mai bună.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”