Sfaturile unui psiholog cunoscut pentru femei ca să fie fericite: iubirea de sine, orgasmul, râsul

”Am învățat mult și continui să învăț cu nesaț de la fiecare femeie cu care lucrez. E multă trăire raw, autentică, împletită cu înțelepciune și cu ceea ce se arată în fiecare zi a fi Viața însăși, experimentându-se pe Sine prin noi” spune psihologul Valeria Vîrlan.
  • Publicat:
Sfaturile unui psiholog cunoscut pentru femei ca să fie fericite: iubirea de sine, orgasmul, râsul
Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut integrativ, acreditat european, foto Ioanid Apostol

”Fiecare femeie cu care lucrez mă îmbogățește și mă smerește prin povestea și frumusețea ei și prin modul unic în care înflorește și reflectă Divinul Feminin în complexitatea lui” explică Valeria Vîrlan – psiholog și psihoterapeut integrativ, acreditat european. Iată ce lecții a învățat lucrând cu mii de femei pentru dezvoltarea personală și ajutându-le să depășească traume, blocaje emoționale.  

 

”Azi simt să condensez și să ofer un dar de suflet pt tine, soră (și pt noi toate), adunat din înțelepciunea revelată alaturi de sufletele dragi cu care am parcurs un drum mai lung sau mai scurt până acum. Te încurajez și îmi doresc pt tine…

Să iubești mult și fără teamă, căci iubirea ta trezește la viață, hrănește și înnobilează. Cu cât oferi mai multă, cu atât Iubirea ta se înnoiește pe sine, ca izvorul dintr-o fântână.

Să nu te temi de durere ori de adevărul inimii tale, și să nu-ți pierzi niciodată încrederea în tine, căci și atunci când cazi, o faci doar ca să te ridici mai puternică și mai înțeleaptă.

Să nu lași durerea să îți închidă inima. Plângi, țipă, dacă asta simți că te ajută, sau, și mai bine, dansează-ți durerea. Transform-o, distileaz-o și redă-o lumii sublimată în darul tău pentru ceilalți. Orice ai face, rămâi, te rog, în compasiune și iubire. Nu te învinovăți și nu te înăspri. Unul dintre izvoarele care îți alimentează puterea și frumusețea ta se află in centrul inimii tale. Simte-l și nu uita niciodată de el.”

Ce ți-ai dorit să fii cu adevărat și ce ți s-a spus să fii?

Psihologul atrage atenția și asupra faptului că ni se sugerează încă din fragedă copilărie cine să fim, ce meserii să alegem, ce drumuri în viață să accesăm. Însă care drum este cu adevărat pentru noi?

”Să fii generoasă, să oferi lumii frumusețea și darurile tale. Le ai, sunt acolo. Și au fost dintotdeauna acolo în tine. Ai nevoie de un pic de curaj să renunți la atașamentul de cine și cum ți s-a spus până acum că ar trebui să fi.”

Orgasmul, o viață sexuală împlinită sunt drepturi fundamentale și  ale femeilor

Viața sexuală este un subiect greu de accesat pentru multe femei care au suferit relații abuzive. Însă prin sex organismul accesează hormonii  și stările de care are nevoie pentru o viață echilibrată emoțional și hormonal. Iată ce sfat are psihologul:

”Să savurezi din plin viața, să trăiești orgasmic fiecare clipă, să faci dragoste cu universul în fiecare zi, căci orgasmul este mai mult decât un moment sexual, este o stare de a fi în fiecare clipă – îndrăgostită de Viață.

Să zâmbești și să lași un pic din praful tău de stele pe unde treci. Zâmbetul vine din interior, nu avem nevoie de motive anume să zâmbim. Iar atunci când o femeie zâmbește, se topesc armuri din jurul inimilor.”

Râsul, bucuria de a trăi, orgasmul – sunt vitale pentru o viață împlinită

Avem modelul bunicelor și mamelor noastre care au trăit sacrificându-se pentru familie. Sentimentele de frustrare și neîmplinire, nefericire sunt și ele parte din peisajul copilăriei noastre. Însă psihologul atrage atenția că atunci când o femeie se iubește pe ea și cei din jur vor beneficia de bucuria ei de a trăi.

”Să devii conștientă de valoarea ta și să nu te mai subestimezi niciodată, căci Creatorul nu a ales din greșeală ca tu să-i aduci Creația în trup pe acest pământ.

Să râzi cu poftă și să trăiești din plin, căci asta este cel mai bun tratament de înfrumusețare pt tine

Să nu încetezi a-ți fi loială ție și adevărului tău și să nu îți pară rău atunci când închei capitole și relații în care nu ești fericită. Poți iubi un om și de la distanță dacă a fi împreună produce nefericire. Alege sinceritatea radicală si pășește mai departe cu încredere că busola ta interioară nu minte niciodată.

Să nu te mai sacrifici, căci bucuria și starea ta de bine este de fapt ceea ce îi hrănește pe cei dragi

Să te iubești și prețuiești pe tine mai mult decât orice, căci atunci când tu ești bine cu tine și te hrănești cu iubire, devii un releu de armonie și echilibru pentru cei din jurul tău.”

Fiecare ființă este unică și suntem împreună nu într-o competiție

Invitabil am fost comparați cu alți copii, cu frații, surorile noastre și acest fapt nu a adus efectul scontat, din contră. Iată părerea psihologului Valeria Vîrlan:

”Să nu te compari cu nici o altă femeie vreodată, căci toate suntem flori in grădina universului. Asemănătoare și totuși atât de diferite în felul nostru. Și e atât de firesc și împlinitor să ne susținem, să fim împreună și nu în competiție, pe Cale.

să încetezi să-ți numeri anii, ci visurile împlinite din anii tăi.

să încetezi să-ți numeri ridurile, ci zâmbetele și râsetele care le-au format”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân