Lucratul de acasă: benefic sau nu sănătății tale?

  • Publicat:
  • Actualizat:
Lucratul de acasă: benefic sau nu sănătății tale?
Sursa foto: pexels

Lucratul de acasă este tot mai des întâlnit, sub diferite forme, în diverse industrii și chiar și țări. Fie că vorbim de work from home, de lucru remote, de telemuncă sau lucrat de la distanță, toate formele denumesc aceeași stare de fapt: libertatea atât de dorită de mulți!

Lucratul de acasă: bun sau rău pentru sănătatea ta?

Din ce în ce mai mulți tineri renunță la spațiile tradiționale de lucru, la birouri și aleg locuri de muncă unde pot lucra din confortul casei.

Procentul celor care lucrează de acasă a crescut de-a lungul anilor, chiar dacă este vorba fie și de câteva zile pe lună.

Ceea ce este îmbucurător este faptul că cei ce lucrează de acasă sau care sunt proprii lor șefi ar putea întâmpina un nivel mai ridicat de satisfacție și bunăstare decât angajații de la locurile tradiționale de muncă.

Citește și: Românii vor să lucreze de acasă. Aproape jumătate dintre companii intenţionează să introducă permanent munca de acasă

Cum îți influențează lucratul de acasă starea generală de sănătate?

Studii recente privind stresul în rândul persoanelor care desfășoară activități independente au arătat că rata nesinguranței veniturilor este o problemă semnificativă. Cu alte cuvinte, neștiind ce se poate întâmpla cu venitul tău peste două sau trei luni reprezintă o sursă de anxietate. 

Așadar, lipsa unei stabilități salariale poate fi corelată cu afectarea sănătății fizice, dar și mentale.

Mai mult, cei care lucrează de acasă sunt expuși unui risc mai mare de a se simți izolați social, afecțiune care este asociată cu o creștere a riscului de mortalitate, a apariției atacului de cord sau accidentului vascular celebral.

Citește și: Munca de acasă: avantaje și dezavantaje

Dar, există și numeroase beneficii pe care lucrul acasă le aduce cu sine. Astfel, potrivit cercetărilor, persoanele care lucrează de acasă au șanse mai sporite de a face mișcare sau de a se alimenta mai bine și mai corect.

Naveta de acasă către birou și viceversa au fost corelate cu stresul, hipertensiunea arterială și dureri dintre cele mai diverse. 

Dacă munca la distanță te poate ajuta să eviți traficul cotidian sau pe cel de la orele de vârf, acest lucru este, fără îndoială, un alt beneficiu.

Surse: Online Degrees, Think a Plus, Course Mentor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân