Inteligenta nu e doar una – tu cat de inteligenta esti?

Psihologii moderni cred ca exista mai multe feluri de inteligenta care contribuie la inteligenta generala a abilitatilor de viata: Inteligenta spirituala – priveste subiectele legate de sens, de valori si de scop.
  • Publicat:
Inteligenta nu e doar una - tu cat de inteligenta esti?
Inteligenta nu e doar una - tu cat de inteligenta esti?

Psihologii sugereaza ca inteligenta abilitatilor din viata de zi cu zi ar putea fi mai importanta decat a avea un IQ ridicat. Cu alte cuvinte, pentru a schimba tiparele de gandire, comportamentale si emotionale care iti provoaca probleme in viata de zi cu zi, trebuie sa tii cont de fiecare aspect al inteligentei!

Psihologii moderni cred ca exista mai multe feluri de inteligenta care contribuie la inteligenta generala a abilitatilor de viata:

Inteligenta spirituala – priveste subiectele legate de sens, de valori si de scop.

Inteligenta fizica – priveste practicile nutritionale, interesul pentru exercitii planificate, somnul adecvat si regulat, utilizarea practica si eficienta a tehnicilor de relaxare si de meditatie, optimismul in privinta abilitatii de a te ocupa de problemele de sanatate si respectul pentru propriul corp.

Inteligenta mentala – trateaza abilitatea de a gandi clar, de a gandi independent si critic, posedarea calitatilor logice de baza, a fi deschis la idei noi, cunoasterea propriei mosteniri culturale si interesul pentru invatare pe tot parcursul vietii.

Inteligenta emotionala – se ocupa de constientizarea propriilor emotii; de abilitatea de a simti fericire si stari emotionale pozitive si de abilitatea de a intelege propriile sentimente.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân