Eduard Uzunov, gest excepțional: galerie de artă pentru copiii grav bolnavi de la Institutul Clinic Fundeni

  • Publicat:

Eduard Uzunov, președintele și fondatorul Regatta și proprietarul Galeriei de artă Rotenberg-Uzunov a fost vineri, 21 octombrie, invitat în emisiunea „Înapoi în viitor” moderată de Andreea Perminova. Pentru că la secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni nu există ornamente pe pereți, Eduard Uzunov a decis să strângă lucrări de artă și să le doneze acestui spital. Aceasta pentru ca micuții să aibă parte de frumos în timpul momentelor dificile prin care trec. „Am făcut și a doua donație, după care a venit pandemia”, a declarat invitatul.

Mai mult de atât, omul de afaceri Eduard Uzunov, mărturisește că anul trecut, în timpul unei călătorii de 3 zile, a fost să evalueze o casă, iar acolo a descoperit o doamnă care făcea felicitări. Acesta a cumpărat felicitările doamnei și le-a transformat într-un mesaj. În cele din urmă, felicitările au fost vândute cu 20.000-30.000 de euro/bucată, iar banii au fost dați pentru a se achiziționa aspiratoare și ventilatoare pulmonare pentru copiii aflați în nevoie. Cu ajutorul felicitărilor rămase, Eduard Uzunov mărturisește că dorește să cumpere aparate auditive pentru copii.

„Sunt recunoscător și mă rog să am forță să mă bucur de fiecare zi”

„În fiecare dimineață îi mulțumesc lui Dumnezeu”, declară invitatul. Gândul cu care Eduard Uzunov se trezește în fiecare dimineață este legat de dorința întâlnirii cu lucruri frumoase.

Eduard Uzunov este de părere că o carte sau un film nu poate schimba vieți. „Viața este compusă din cei șapte ani de acasă.”, adaugă omul de afaceri. Mai mult de atât, afaceristul este de părere că putem avea parte de o îmbunătățire a educației cu ajutorul cărților sau cu ajutorul unor oameni-model. „Trebuie să fim recunoscători pentru ceea ce suntem și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a oferit de-a lungul vieții.”, a adăugat invitatul.

„Noi suntem pașaportul către eternitate”

Eduard Uzunov este de părere că niciun copil nu este capabil să trăiască singur și de aceea, copiii au nevoie de o putere exterioară. Aceștia ar trebui să primească valori esențiale precum seriozitatea, punctualitatea, bucuria de a trăi și credința în Dumnezeu. „Există lucruri care se transmit generațiilor, atât copiilor, cât și oamenilor cu care te înconjori”, a declarat în emisiune Eduard Uzunov. Mai mult de atât, acesta a încheiat discuția cu alte două sfaturi prețioase: „Bucurați-vă de fiecare zi pentru că ce ni se arată, poate ni se arată doar o singură dată.” și „Nu uitați să priviți viața ca și arta și arta ca și viața.”

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult