Dezvolta-ti abilitatile de negociator si atrage norocul de partea ta!

Totul in viata este o continua “mica intelegere”, de la cina pe care o planifici cu partenerul de viata si pana la marirea de salariu la care visezi de mult timp.
  • Publicat:
Dezvolta-ti abilitatile de negociator si atrage norocul de partea ta!
Dezvolta-ti abilitatile de negociator si atrage norocul de partea ta!
Totul in viata este o continua „mica intelegere”, de la cina pe care o planifici cu partenerul de viata si pana la marirea de salariu la care visezi de mult timp. Din fericire, exista unele tehnici prin care poti castiga de fiecare data. Nu numai tu, ci si partenerul de negociere. Acesta este, de fapt, succesul adevarat – rezultatul cu un castig reciproc.

90% din semnificatia transmisa intre doua persoane aflate fata in fata provine din canale nonverbale. Astfel, in numai 30 de minute de negociere, doua persoane pot transmite peste 800 de mesaje nonverbale. Asadar, profita la maximum de toate instrumentele pe care le ai la tine atunci cand participi la o negociere.

Fata si capul

Cu putin antrenament, vei reusi sa interpretezi gesturile partenerilor si vei afla tot ceea ce iti ascund. Citeste-i ca pe o carte deschisa. Un contact vizual intrerupt iti arata ca interlocutorul iti ascunde ceva; daca priveste dincolo de tine iti spune ca e plictisit; o privire patrunzatoare iti arata ca se simte superior sau e furios pe tine; sta cu capul partial intors?

Probabil evalueaza ce spui si vrea sa te auda mai bine. Daca are un contact vizual constant este o persoana onesta, de incredere; capul plecat arata nesiguranta cu privire la ceea ce spune; daca da din cap si/sau zambeste, e de acord cu tine si te sustine.

Orientarea corpului

Se apleaca spre tine? Inseamna ca ii place ceea ce aude, la fel cum, daca nu e de acord cu tine, se indeparteaza. Daca isi schimba greutatea de pe o parte pe cealalta, miscandu-se in permanenta, este agitat, nesigur, plin de dubii.

Miscarea bratelor

O pozitie deschisa a bratelor iti arata receptivitatea la ceea ce spui. Bratele incrucisate la piept arata contrariul. Daca se indeparteaza de masa si isi sprijina bratele de spatarul scaunului iti demonstreaza o nevoie de dominare sau o reactie negativa la ceea ce se discuta.

Pozitia mainilor

Palmele desfacute sunt un mod pozitiv de a arata ca o persoana nu are nimic de ascuns. Daca isi impreuneaza mainile la ceafa, partenerul iti semnaleaza nevoia de dominare sau de superioritate. Isi framanta mainile? Acest lucru demonstreaza ca ii e teama sau ii lipseste increderea. Gesturile de autoatingere involuntara (la nas, barbie, ureche, cap sau haine) indica nervozitate si nesiguranta.

Miscarile picioarelor

Daca vrei ca partenerul tau sa te vada cooperanta si demna de incredere, nu iti incrucisa picioarele. Tine-le apropiate, cu talpile pe sol si corpul usor aplecat spre interlocutor pentru a te percepe ca fiind deschisa si pozitiva.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Facebook-ul, Watergate umanim acceptat!
Facebook-ul, Watergate umanim acceptat!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân