Despre cuvintele care pot răni ca niște săgeți

  • Publicat:
Despre cuvintele care pot răni ca niște săgeți
Sursa foto: shutterstock

Cuvintele au puterea extraordinară de a influență atât lumea noastră interioară, cât și calitatea relațiilor cu ceilalți. Sunt parte esențiale a vieții noastre cotidiene. Folosim cuvintele pentru a exprima gânduri, sentimente sau trăiri.

Folosite într-un context nepotrivit, acestea pot răni precum niște săgeți, lăsând urme adânci. Dacă nu suntem atenți la modul în care folosim cuvintele, putem provoca suferințe mari chiar și oamenilor dragi nouă.

Cuvintele dure, insultele și critica

Comentariile cu conotație jignitoare sau cele depreciative pot afecta profund o persoană. Uneori, impactul cuvintelor negative este chiar mai puternic decât cel al acțiunilor fizice.

Astfel, ascultarea orientată spre aproapele nostru și comunicarea deschisă pot ajută la evitarea rănilor verbale și pot contribui semnificativ la calitatea relației.

ȘI LA FEL CUM CUVINTELE POT RĂNI, ELE POT SĂ ȘI VINDECE.

Cuvintele de încurajare, apreciere și sprijin pot avea un efect pozitiv simțitor asupra celorlalți. Un cuvânt amabil sau o remarcă pozitivă poate face o diferență mare în interacțiunea a doi oameni.

Când folosim cuvinte pozitive, contribuim de fapt la un mediu de comunicare sănătos și benefic pentru ceilalți, dar și pentru noi înșine.

Cuvintele au puterea extraordinară de a influență lumea noastră interioară și relațiile cu ceilalți

Este esențial să cunoaștem impactul pe care vorbele noastre îl poate avea asupra celorlalți. Și să alegem vorbe care sprijină și îmbunătățesc relațiile.

Comunicarea responsabilă, cum o numesc specialiștii, implică respect, empatie și atenție la limbaj și la alegerea cuvintelor.

O comunicare atentă și orientată spre ceilalți poate aduce echilibru și armonie în interacțiunile noastre de zi cu zi, dar și în general în relațiile cu cei apropiați nouă.

Tu? Cum îți alegi cuvintele? Te lași ghidat/ă de circumstanțe sau le folosești cu atenție și înțelepciune?

Citește și: Spune-mi cum îți vorbești, ca să îți spun dacă te iubești și respecți

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân