Cum să faci față sentimentului de nesiguranță

  • Publicat:
Cum să faci față sentimentului de nesiguranță
Sursa foto: shutterstock

Ce faci atunci când totul îți scapă de sub control? Când treci printr-o despărțire pe care nu știi să o gestionezi, printr-o boală, printr-o adicție? Iată câteva recomandări pentru tine. 

Pași simpli, dar cu efecte DOVEDITE pentru depășirea nesiguranțelor

Sentimentul de nesiguranta este firesc in anumite situatii, dar nu trebuie perpetuat. Pentru cei care se simt singuri raportat la interacțiunile sociale sau relaționale, cu cât petrec mai mult timp izolați, cu atât mai mult se adâncesc în frică. Chiar dacă circumstanțele realității noastre. sunt noi și impredictibile, modalitățile de a înțelege și de a depăși insecuritatea în mod eficient rămân aceleași. Prin urmare, te invit ții cont de următoarele:

Apelează la ajutor specializat

Dacă ne permite situația, ideal ar fi să apelăm la un psihoterapeut sau un medic specialist, doar cei doi ne pot pune un diagnostic corect și ne pot ajuta să depășim problemele existente.

Citește și: 10 semne că ai nevoie de ajutorul unui psihoterapeut

Apelează la familie

Familia, părinții, partenerul – toți aceștia îți pot oferi echilibru. Sau readuce echilibrul în viața ta.

Sprijinul, dragostea și suportul celor dragi pot reprezenta un adevărat „medicament” pentru nesiguranță sau stimă de sine scăzută.

Apelează la prieteni

Prietenii sunt, din nou, o resursă importantă în cazul în care nu mai știi încotro să o iei.

Descarcăți sufletul și găsește împreună cu aceștia soluții ce te pot face să depășesti problemele prin care treci și sentimentele de nesiguranță, odată cu acestea.

Apelează la activități recreative

Sportul te poate ajută să te eliberaezi de toată energia negativă stocată și să îți reîncarci bateriile. Poți alege, așadar, înotul, tenisul sau sporturile de echipă. De asemenea, poți opta și pentru cursuri creative, precum dansul, actoria sau cooking-ul – acestea pot reprezenta modalități excelente de a te autocunoaste, de a lega prietenii sau de a învață ceva nou și folositor.

În loc de concluzie…

Nesiguranțele pot lua ușor forma depresiei, atacurilor de panică, anxietății sau etc, avertizează specialiștii. Îți pot afecta viața intimă, somnul, alimentația, funcționalitatea în timpul zilei.

Vindecarea, depășirea sentimentului de nesiguranțe și creșterea stimei de sine presupun atenție orientată către trăirile tale, către acceptarea acestora, dar și lucru cu mintea. Întotdeauna acest demers este binevenit! Desigur, ghidarea unui specialist este și aceasta deosebit de importantă în cele mai multe cazuri.

Citește și: Sindromul celor care se simt izolați, neînțeleși, nesiguri și depășiți. Le e frică să fie considerați incompetenți

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân