Cum îi poți răspunde unei persoane toxice. Mesaje care să te priveze de conversațiile nedorite

  • Publicat:
Cum îi poți răspunde unei persoane toxice. Mesaje care să te priveze de conversațiile nedorite

Fie că este vorba de o prietenie care a devenit toxică sau de o mică dispută, uneori poți fi pusă în situația de a purta conversații nedorite în mediul online și nu numai. Iată câteva modalități de a răspunde la mesajele celor pe care vrei îi eviți.

Cum îi poți răspunde unei persoane toxice

Cu toții am vrea să întâlnim numai persoane bune și iubitoare, să primim de la ceilalți ceea ce noi le dăruim: atenție, grijă și respect. Dar lucrurile nu stau întotdeauna așa. În preajma noastră sunt fel si fel de oameni, iar unii ne pot lăsa un gust amar.

Poate putem să avem această conversație într-o alta zi, ce spui?

În loc să încerci să calmezi persoana care îți scrie sau care încearcă să te implice în problemele sale, cel mai bine este să te detașezi de conversație și să ceri elegant să vorbiți altă dată.

Care este motivul pentru care aduci această temă în discuție?

Uneori poți fi confuză cu privire la motivul pentru care un prieten alege să deschidă un subiect toxic. Dacă conversația are loc prin mesaje, atunci lucrurile pot fi cu atât mai neclare.

Să închei din prima o conversație care ar putea fi toxică este o opțiune la fel de bună, dacă nu cea mai bună. Fie că este vorba de o persoana cunoscută sau nu, specialiștii spun că poți oricând să stopezi o conversație. Nu ești nevoită să participi la discuții pe care nu ți le dorești, mai ales dacă simti o vibrație joasă și știi cum urmează să se încheie.

Citește și: Cum recunoști o persoană toxică?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc