Criza mondiala in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic…

In Romania, lumea pare mai isterizata de­cat oriunde - vine criza, vine sfarsitul lu­mii... exclusiv prin TV, cea mai mare for­ma de manipulare in masa din istorie, ne sunt transmise doar aceste angoase.
Criza mondiala in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic…
no title

Copiii crizei mondiale

Daca v-ati lansat deja in criza si simtiti ca o traiti in vreun fel sau altul, ati putea ma­car sa incercati sa va identificati cu una din cele cateva tipologii de personaje pe care le-a dezvoltat societatea inceputului de mileniu III si implicit Marea criza mon­diala.

Si, o data identificati, sa gasiti so­lu­tiile traversarii acesteia, cu cat mai pu­ti­ne costuri psihologice. Iata cateva tipuri de comportament uman ce-si fac repre­zen­tatia in Romania inceputului de an 2009.

Realistul ingamfat:

Cel care este la curent cu toate stirile de pe piata financiara. Actioneaza cumpatat si stie sa isi asume riscurile. E genul care isi va depune economiile in mai multe banci si in mai multe monede – lei, euro si dolari, convins ca astfel va ramane solvabil.

Este cel care va traversa criza absolut neutru. Nu va pierde si nu va castiga. Dar va dormi bine noaptea pentru ca are impresia ca detine controlul asupra situatiei.

Optimistul speculant: Este cel mai bine informat. Detine informatii in avanpre­mie­ra. Ba mai mult, e un promotor al actiu­nii si ii indeamna si pe cei din jurul lui sa nu stea cu mainile in san. Vede opor­tu­ni­tati acolo unde altii vad doar pericol.

E genul care isi scoate banii din banca, asteapta sa scada preturile si cumpara actiuni, proprietati, aur, chilipiruri, orice. Priveste criza ca pe o afacere profitabila.

Nevroticul badaran: Nervosul este cel care face sa zboare lucrurile, care se la­men­tea­za, care tranteste usile si injura de fiecare data cand asculta stirile sau talk-show-uri­le de seara. Frustrarile de orice natura, mai vechi sau mai noi, nu vor intarzia sa iasa la suprafata.

Va avea pretexte cu carul sa-si bata copiii, sa-si umilesca nevasta si sa dezvolte isterii pentru ca are ghinionul sa traverseze criza economica. Si-n felul acesta, chiar o va traversa.

Balanta serviciu - viata
Balanta serviciu - viata