Citește mai mult! 5 sfaturi practice pentru o lectură cât mai plăcută

  • Publicat:
Citește mai mult! 5 sfaturi practice pentru o lectură cât mai plăcută
Sursa foto: envato

Ți-ai propus să citești mai mult în 2023? Sfaturile pe care ți le vom da te vor ajuta să transformi lectura într-o plăcere! Doar ia aminte aceste ponturi!

Vrei să citești mai mult? 5 trucuri practice pentru a transforma lectura în plăcere

Citește doar cărți care îți plac

Nu eșți obligat/ă să citești cărți despre fizică cuantică. Nici să alegi lecturile care nu te reprezintă doar pentru că sunt în trend. Citește ce îți face plăcere, citește ce te relaxează și aduce plus valoare dezvoltării tale.

Citește și: 6 cărți istorice surprinzătoare de citit în timpul liber

Fă-ți colțișorul tău de lectură

Un cadru confortabil te va face să citești mai des! Aprinde câteva lumânări parfumate, ia o pătură pufoasă și eventual fă-ți un ceai fierbinte. Dacă e plăcut afară și ai curte, ieși în curte, fă-ți o limonadă și așază-te pe o saltea și uită de orice grijă preț de câteva ore. Centrează-ți întreagă atenție pe subiectul cărții și nici nu îți vei da seama când ai terminat de citit!

Nu lasă cititul să fie doar o activitate de weekend

Pe premisa „O să citesc în weekend, atunci am mai mult timp” nu vei mai citi niciodată. Încearcă mai degrabă să citeșți zi de zi, când prinzi un moment liber: în metrou în drum spre serviciu și înapoi, seara înainte de culcare, etc. Odată ce vei fi captivat/ă, vei face din citit un obicei sănătos.

Citește și: Cărţi care te ajută în relaţia de cuplu. Cum să trăieşti în armonie cu partenerul

Setează-ți telefonul pe modul silent/avion

Tocmai ți-ai ales cartea preferată, te-ai așezat confortabil în fotoliul tău, ai parcurs câteva rânduri și telefonul începe să bipăie? Curiozitatea te-a împins să vezi cine ți-a scris și, fără să îți dai seama, ai ajuns pe Instagram/TikTok? Dacă și ție îți sună cunoscut acest scenariu, elimină distragerile de orice natură chiar acum.

Dă o șansă și audio book-urilor

Cărțile audio sunt o alternativă excelentă pentru timpii morți. Sau pentru acele momente în care ești tu cu ține, conduci mașină sau ești la sală, trăgând de greutăți. Vei vedea, este și relaxant și educativ, în același timp!

Citește și: Top 5 cărți despre meditație și mindfulness pentru echilibrul interior

Surse: Fair

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”