Cele mai frecvente regrete pe care oamenii le au la finalul vieții

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai frecvente regrete pe care oamenii le au la finalul vieții
Sursa foto: shutterstock

Cu toții știm că nimeni nu trăiește pentru totdeauna pe acest pământ. Dar, în mod ironic, tindem să avem claritate mai degrabă la finalul vieții și nu pe parcursul vieții. Și chiar dacă mergem înainte, putem înțelege viața în mod real doar privind înapoi. Astăzi vom vorbi despre cele mai mari și mai comune regrete ale celor aflați la finalul vieții. Iată care sunt acestea! 

Cel mai des întâlnite regrete ale celor aflați spre finalul vieții

„Îmi doresc să fi avut curajul să trăiesc o viață în care să fac ceea ce simt cu adevărat și nu ceea ce alții au dorit de la mine.”

Majoritatea oamenilor nu reușesc să își ducă la împlinire nici măcar jumătate din visuri, dorințe, aspirații. Regretele sunt apăsătoare în cele mai multe dintre cazuri. Tocmai de aceea, să nu uiți niciodată: tu ești singurul responsabil pentru propria-ți fericire, pentru propriile decizii, alegeri în viață. Fă în așa fel încât să fie înțelepte!

„Îmi doresc să nu fi muncit atât de mult!”

Nu puțini sunt cei care, muncind haotic, pierd cele mai frumoase momente din viețile lor: primii pași ai copiilor, compania soției, momentele importante din sânul familiei, etc. Goana după bani și prosperitate vine cu un preț mult prea mare pentru „buzunarul nostru” de cele mai multe ori. Nu atingerea obiectivelor cu orice preț e importantă în viață. Să ai familia și oamenii dragi alături însumează esența acesteia!

„Îmi doresc să fi avut curajul să exprim ceea ce simt cu adevărat.”

Mulți oameni își reprimă propriile simțiri pentru a păstra tăcerea, fie în relația de cuplu, fie în cea cu membrii familiei și apropiatii lor. Rezultatul? O viață lipsită de sens, fără prea multe satisfacții personale. Să rămâi tăcut sau mai rău, să porți ură, ranchiună, resentimente nu face decât să ducă la apariția bolilor fizice, dar și psihice. Și să deteriozeze relațiile cu ceilalți, desigur.

Învață să verbalizezi cu deschidere ce simți, atunci când simți. Eliberează-te! Spune-le celor dragi cât de importanți sunt aceștia pentru tine, chiar și-n pofida conflictelor. Căci va veni acea zi în care vei regreta că nu ai făcut-o!

„Îmi doresc să fi păstrat legătura cu prietenii mei.”

Prea târziu realizăm și importanța prieteniilor. Un alt fapt dovedit. Mulți oameni renunță la prietenii de o viață poate sau la prietenii cu adevărat valoroase pentru că muncesc mult, se dedică total familiilor, se mută într-un alt oraș/țară, șamd. Cauzele pot fi multiple. Însă, esența este aceeași: mulți ajung să regrete faptul că au ajuns la bătrânețe fără a cimenta relațiile de prietenie din timpul vieții. În fond, relațiile și iubirea sunt cele cu adevărat importante! 

„Îmi doresc să îmi fi dat voie să mă bucur mai mult!”

Poate una dintre cele mai comune dorințe, aceea de a fi fericit, reprezintă și cel mai mare regret al omenirii. Poate că și ție ți-a fost frică de schimbare, sau teamă de gura lumii, poate și tu te-ai regăsit în acest scenariu trist în care nu ai făcut alegeri cu sufletul. Oprește-te acum! Și povățuiește-ți și copiii să trăiască în acord cu ei, să aleagă în mod conștient ceea ce le bucură sufletul, ceea ce îi face fericiți! În fond, cu atât rămânem la final de drum. Cu zâmbetul din timpul vieții și cu amintirile!

Surse: msn.com, theguardian.com, yourtango.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”