Ce ati completat in CV la „limbi vorbite”?

Sondajele facute in ultimele luni ne spun ca o treime dintre tineri vor sa plece din tara, la fel peste 60% dintre medici, iar cifre impresionante mai sunt.
  • Publicat:
Ce ati completat in CV la
Ce ati completat in CV la “limbi vorbite”?

Imi scuzati indiscretia, insa in aceste vremuri, intrebarea vi se va adresa pe toate drumurile, daca va bate gandul sa schimbati locul sau chiar tara de munca. Nu exagerez deloc cand va spun ca a inceput aproape o isterie pe tema „sa ne punem la punct limbile straine”.

Explicatiile sunt evidente: Europa si-a deschis in mare parte piata de munca pentru romani, tot mai multi cred ca ar avea acolo sansa pe care aici n-ar fi capata-o nici in 50 de ani, criza le da unora puteri si proiecte nebanuite, povestile celor care au plecat si traiesc acum zambind se aud parca mai clar ca niciodata.

Sondajele facute in ultimele luni ne spun ca o treime dintre tineri vor sa plece din tara, la fel peste 60% dintre medici, iar cifre impresionante mai sunt. Tocmai de aceea cand am vrut sa pun o simpla intrebare la un institut strain din Bucuresti m-am lovit de o coada incredibila formata din viitori cursanti, emigranti in devenire.

La deuxième chance. A second chance.

Am ascultat tot soiul de experiente – someri care au spus „pana aici!” si s-au inscris la cursuri de dimineata, plus meditatii seara, doar ca sa le dea o sansa copiilor lor abia nascuti; specialisti respectati care simt ca nu le mai este locul in tara si silabisesc ca niste scolari dupa ce au trecut si prin 20 de ani de studii; oameni care nu au nici un contract negociat, nici o tara aleasa, dar care simt ca trebuie sa schimbe ceva; ori persoanele care vor doar sa mai treaca un rand in CV, sa simta ca si-au mai ajutat un pic cariera. In aceste conditii, competitia la interviurile de angajare se ascute.

Daca v-ati gandit in timp ce citeati randurile de mai sus “ce-ar fi daca as incerca”, atunci aflati ca la Institutul Francez din Capitala urmatoarele cursuri de franceza generala incep pe 9 aprilie si costa intre 115 si 197 de euro in functie de numarul de ore si zilele in care le preferati.

La British Council, trimestrul de primavara incepe in martie si tine pana in iunie, iar ca sa va faceti o idee, in cel de iarna, taxa pentru cursurile standard, pentru adulti, a ajuns la 1.280 lei. La Institutul Goethe, pana in aprilie este modulul de iarna-primavara, cu tarife intre 1.200 si 1.400 lei. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Epuizarea a devenit sarcina de serviciu
Epuizarea a devenit sarcina de serviciu
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân